bananafish

Çalışkan
Merhaba, Hyte Y70 kasaya sahibim, yeni sistem kuracağım ve kasa soğutma dışında tüm bileşenlerim hazır, hatta kasayı yavaştan montajlamaya başladım.

Şu anda elimde 3x120 Lian Li TL LCD Wireless reverse Blade fan seti mevcut. Bunları ön intake olarak kurdum. Bunun yanı sıra alt kısma yine 3x120 veya 2x140 intake fan tavsiyesine ihtiyacım var. Alt fan olarak performansı düzgün herhangi bir öneriye açığım. Altta 3x120 mi 2x140 mı daha sağlıklı olur hiçbir fikrim yok. Kasa 3x140'a elverişli değil tek bilgim bu.

Ayrıca egzoz fanı için tek paket Lian Li 120 TL LCD Wireless düşünüyorum. Bu modelin 140mm boyutu yokmuş maalesef. Biraz estetik olsun istediğim için keyfi olarak Lian Li'ye yönelmiştim ama şu an kararsız durumdayım. Egzoz olarak 120mm yetersiz ise farklı önerilere açığım, eğer yeterliyse elimde zaten 3'lü paket ve Wireless kontrolcü olduğu için tekli düz şekilde aynı üründen alıp takmayı düşünüyorum. İşlemci için Noctua NH-D15'e sahibim ve montajı tamamladığımda boyutla ilgili bir sorun yaşamazsam değiştirmeyi düşünmüyorum. Bu sebeple sıvı soğutucum olmadığından kasanın üst kısmı da tamamen boş. Buraya egzoz takmama gerek var mı yoksa tek arka egzoz fan yeterli midir?

NH-D15'in büyük boyutundan dolayı ekran kartına sorun çıkarma ihtimali de mevcut. Henüz deneyemediğim için şu anlık belirsizlik mevcut. O sebeple Ryzen 7 9800X3D için sıvı soğutma tavsiyelerinize de açığım. Tüm bu ürünler için belirli bir bütçe sınırlamam yok ama elbette çok uçuk fiyatlı ürünler olmaması tercihimdir.

Son düzenleme:
O modelden aldım fakat attığınız fan Wireless model değil hocam o sebeple iade ettim. Benim fanlarımla uyumsuz. Onu kullanabilmem için kontrolcüye ihtiyacım var, yani TL LCD 120mm 3'lü paket almam gerekir ya da bulabilirsem ciddi fiyata kontrolcü satın almam gerekiyor. Maalesef doğrudan anakarta takmanın bir yolu yokmuş.

Ayrıca Wireless olan modeller sadece Wireless olarak değil genel performans olarak da daha iyi oldukları söyleniyor incelemelerde. O sebeple egzoz olarak 120'lik performansı yeterli gelecekse Wireless modelden tek fan alıp geçmeyi düşündüm.

Bu arada mümkünse satışı sadece jumbum olmayan tavsiyeler tercihimdir. Ya da en azından Jumbum'un Amazon vb.'de de sattığı ürünleri tercih etme taraftarıyım.

O modelden aldım fakat attığınız fan Wireless model değil hocam o sebeple iade ettim. Benim fanlarımla uyumsuz. Onu kullanabilmem için kontrolcüye ihtiyacım var, yani TL LCD 120mm 3'lü paket almam gerekir ya da bulabilirsem ciddi fiyata kontrolcü satın almam gerekiyor. Maalesef doğrudan anakarta takmanın bir yolu yokmuş.

Ayrıca Wireless olan modeller sadece Wireless olarak değil genel performans olarak da daha iyi oldukları söyleniyor incelemelerde. O sebeple egzoz olarak 120'lik performansı yeterli gelecekse Wireless modelden tek fan alıp geçmeyi düşündüm.

Bu arada mümkünse satışı sadece jumbum olmayan tavsiyeler tercihimdir. Ya da en azından Jumbum'un Amazon vb.'de de sattığı ürünleri tercih etme taraftarıyım.
Soğutucu kesinlikle bunu alın. Fanları değiştirirsiniz.

Hyte Y70 yerine O11 Vision Compact vs daha iyi olabilirmiş.

Hyte kasayı tamamen zevkine aldım hocam. Ekranlı model aldım hatta. Malum NH-D15 kocaman bir soğutucu olduğu için dikey ekran kartı konumlandırmasıyla beraber sıkıntı çıktı.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Kendi aralarında birkaç modeli olduğunu gördüm Hydroshift'in, aralarındaki farkları ve ürünleri genel olarak inceleyip listeme atayım.

Aslında sıvı soğutma derdiyle uğraşmamak için Thermalright Peerless Assassin 120'yi de düşünüyorum. 9800X3D oyunlarda ve günlük kullanımda çok ısınan bir işlemci değil bildiğim kadarıyla. Bununla da soğutabilirim gibi geldi.Ayrıca NH-D15 150mm iken Peerless Assassin 125mm. 2.5 cm'lik fark yeterli açıklığı sanırım sağlar. Sizce mantıklı bir tercih olur mu?

Hyte kasayı tamamen zevkine aldım hocam. Ekranlı model aldım hatta. Malum NH-D15 kocaman bir soğutucu olduğu için dikey ekran kartı konumlandırmasıyla beraber sıkıntı çıktı.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Kendi aralarında birkaç modeli olduğunu gördüm Hydroshift'in, aralarındaki farkları ve ürünleri genel olarak inceleyip listeme atayım.

Aslında sıvı soğutma derdiyle uğraşmamak için Thermalright Peerless Assassin 120'yi de düşünüyorum. 9800X3D oyunlarda ve günlük kullanımda çok ısınan bir işlemci değil bildiğim kadarıyla. Bununla da soğutabilirim gibi geldi.Ayrıca NH-D15 150mm iken Peerless Assassin 125mm. 2.5 cm'lik fark yeterli açıklığı sanırım sağlar. Sizce mantıklı bir tercih olur mu?
Buradan da kafanızda fikir oluşturabilirsiniz. Bütün Hydroshift'ler aynı. Tek farkları fanları.

Buradan da kafanızda fikir oluşturabilirsiniz. Bütün Hydroshift'ler aynı. Tek farkları fanları.

Teşekkürler hocam. Peki arka egzoz için 120mm yeterli gelir mi? Alt ve önde 3'er adet 120mm intake olacak şekilde kursam arkada da tek egzoz, kasanın üst tarafı da tamamen boş olacak şekilde.

Bu arada attığınız Hydroshift'in içinden TL LCD fanlı olduğu için kontrolcü geliyormuş. Eğer onu almaya karar verirsem 140mm TL LCD modele de uyumluymuş.

Teşekkürler hocam. Peki arka egzoz için 120mm yeterli gelir mi? Alt ve önde 3'er adet 120mm intake olacak şekilde kursam arkada da tek egzoz, kasanın üst tarafı da tamamen boş olacak şekilde.

Bu arada attığınız Hydroshift'in içinden TL LCD fanlı olduğu için kontrolcü geliyormuş. Eğer onu almaya karar verirsem 140mm TL LCD modele de uyumluymuş.
O zaman egzoz fanı olarak Jumbum'dan bir tane 140mm alın. En mantıklı o şekilde oluyor sanırım.

Konu güncel, farklı önerilere hala açığım ve hava soğutmayla ilgili de görüşlerini aktarmak isteyenlere açığım.