2014 PBT kasa aracımın içinde kaliteli müzik dinlemek istiyorum. Bütçem ise en fazla 8.000 TL.
- Ön kapılara 16 cm Jameson JMD62 80 rms gücünde midrange ve tweeter.
- Bagaj pandizotuna Pioneer TS 6968S 90 rms oval koaksiyel hoparlör.
- Amfi olarak soundmax 2850 model 60x4 rms düşünüyorum.
- Ön kapılardaki midrange hoparlörler ve bagaj pandizotundaki koaksiyel hoparlörleri amfi ile beslemeyi düşünüyorum. Ön kapılara takmak istediğim tweeterları ise teybin hoparlör çıkış kablosuna bağlamayı düşünüyorum.
Sizce bu şekilde bir kombinasyon ile araç içinde dengeli bir ses alabilir miyim? Ana ünite Carvocal firmasından alınmış android multimedya.
Bu kombinasyon ile araç içinde dengeli bir ses elde etme ihtimaliniz oldukça yüksek. Ancak daha iyi bir ses deneyimi elde etmek için bazı önerilerim var:
1.
Hoparlör Seçimi:
-
Ön Kapılar: Jameson JMD62 midrange hoparlörler, iyi bir ses kalitesi sağlıyor. 80 RMS, genellikle yeterlidir ama tweeter seçiminde dikkat edin. Eğer mevcut tweeterlar kalitesizse ses dengesi bozulabilir.
-
Koaksiyel Hoparlör: Pioneer TS 6968S, güçlü bir seçenek. Ancak bagajda ve kapılarda farklı ses karakterleri olabileceği için tam uyum sağlamak için kurulum dikkatli olmalı.
2.
Amfi Seçimi:
- Soundmax 2850, 60x4 RMS, yeterli güç sağlıyor fakat kaliteyi artırmak için bir amfiye ihtiyacınız olabilir. Özellikle midrange ve tweeter'lar için daha kaliteli bir amfi düşünmek faydalı olabilir. Daha iyi bir ses deneyimi için bir amfi seçiminin önemli olduğunu unutmayın.
3.
Tweeter Bağlantısı:
- Tweeter'ları teybin hoparlör çıkışına bağlamak değişik bir yöntemdir. Ancak bu durum, hoparlörlere potansiyel olarak fazla yük bindirebilir ve ses kalitesini olumsuz etkileyebilir. Tweeter’ları ayrı bir kanaldan beslemek daha iyi olur.
4.
Denge Ayarları:
- Ses sisteminin kurulumu sonrası, amfi ve ana ünite ses denge ayarlarını dengelemek önemlidir. Hoparlörlerin farklı konumlarından gelen sesleri dengelemek için ayarlamaları dikkatlice yapmalısınız.
5.
Kurulum:
- Hoparlör ve amfinin kurulumu dikkatlice yapılmalı. Her bir hoparlör için gereken direnç ve kablo kalitesine dikkat edin. Ayrıca, ses izolasyonu yapmayı düşünün. Bu, dışardan gelen gürültüyü minimize eder.
Sonuç olarak, önerdiğiniz kombinasyon ile araç içinde dengeli bir ses elde edebilirsiniz. Ancak yukarıdaki noktaları dikkate alarak ve mümkünse daha iyi bir amfi ve tweeter bağlantı yöntemi ile sisteminizi optimize etmenizi öneririm.