TheConquest

Becerikli
Merhaba, işlemciyi ayın 28'inde alacağım. Sizce hangisini almalıyım? Ekran kartı almayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel'in 11. nesil ve altı i3 modelleri pek de iyi sayılmaz. En mantıklısı i5 hem Core açısından hem de önbellek.

Ekran kartı almayacağı için dahili grafik birimi olan işlemciye ihtiyacı var.

Bundan bahsetmedim fark ettiysen 2 side zaten F tipi işlemciler değil 2 sindede zaten dahili grafik birimi mevcut. Genelde i3 ve i5'in karşılaştırılma sebebi ya nesil ya da fiyat farkı olur ama burada en ufak bir bilgi yok. Aradaki fiyat farkına göre yorum yapamıyorsun o halde üstünlük zaten belli? Hayır yani arada 1000 2000 TL civarı absürt farklar varsa tabii ki i3 daha mantıklı.

Son düzenleme:
Ne amaçla kullanılacak bilmiyorum ama APU sistem daha mantıklı olabilir 5600G gibi. Ya da i5 11400 bakın zaten aynı fiyattalar. Eğer bu seçenekler arasındaysa İ5 10400 derim. Kullanım amacını söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

Ne amaçla kullanılacak bilmiyorum ama APU sistem daha mantıklı olabilir 5600G gibi. Ya da i5 11400 bakın zaten aynı fiyattalar. Eğer bu seçenekler arasındaysa i5 10400 derim. Kullanım amacını söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

Bende bu yüzden tam mantığını anlamadım yani şu an anakart hazır mı falan hiçbir durum yok.