Benim de stok fanli, 3 senelik bir i3-12100F islemcim var. Termal macun bakimini hiç yapmadim, arada genel toz temizligi yapiyorum.

Su anda birak OCCT'yi The Last of Us Part I'i oynarken bile 100 dereceye cikiyor ve frekans dusuyor. Hocalarin dedigi gibi kule tipi sogutucu sart gibi.

Oyunlarda 80 derecenin ustunu gormuyorum ama frametime islemci kullanımının yukseldigi zamanlarda dalgalanıyor ve takılma yapıyor örneğin ekranı bir anda döndürdüğümde falan.

Stok fan kullanarak OCCT ile varsayılan ayarlarla stability test kısmından CPU testi yaptığımda başta 25-30 saniye bu değerleri görüyorum:

Eki Görüntüle 247109

Aradan 25-30 saniye geçtikten sonra işlemci 96 derece civarına ulaşıp bir anda MHz ve W değerleri düşüyor:

Eki Görüntüle 247110

4103 MHz sabit şekilde oyunlarda işlemcinin maksimum 77-80 derecelere çıktığını gördüm. Ayrıca The Last of Us Part 1, Resident Evil 4 remake, PUBG gibi oyunlarda FPS değerleri iyi olsa da arada takılmalar yaşıyorum. Bu durum işlemcinin gücünün yetmemesinden mi kaynaklı yoksa kısıtlama yaşamasından mı kaynaklı?

İşlemci: i3-12100F
Ekran kartı: ASUS Dual GTX 1660 Ti EVO.
RAM: Corsair Vengeance LPX 3200 MHz CL16 2x8 16 GB.
Anakart: ASRock H610M-HVS/M.2 r2.0
PSU: MSI MAG A500dn 500W 80+

i5-14400F almayı düşünüyorsanız kesinlikle bu sade Thermalright Burst Assassin 120 Hava Soğutucu
ARGB.

Baktığımda anakartımın VRM sıcaklık sensörü olmadığını gördüm hocam başka bir yol var mı?

Anakartın sensörleri yoksa eğer dışarıdan sıcaklık ölçen alet lazım maalesef.

Onun dışında kule tipi alarak sorunun biraz düzelebilir gibi düşünürsen eğer bu videoyu da izlemeni öneririm.

Son düzenleme:
i5-14400F almayı düşünüyorsanız kesinlikle bu sade Thermalright Burst Assassin 120 Hava Soğutucu
ARGB.

Bunu almayı düşünüyordum hocam arada fark yoksa onu alabilirim.

Anakartın sensörleri yoksa eğer dışarıdan sıcaklık ölçen alet lazım maalesef.

Onun dışında kule tipi alarak sorunun biraz düzelebilir gibi düşünürsen eğer bu videoyuda izlemeni öneririm.

Bu videoyu gormustum hocam ama nerde baksam 14400f sıkıntı çıkarmaz kf modelleri sıkıntı çıkarabilir deniliyordu.

Bunu almayı düşünüyordum hocam arada fark yoksa onu alabilirim.

Bu videoyu gormustum hocam ama nerede baksam 14400F sıkıntı çıkarmaz kf modelleri sıkıntı çıkarabilir deniliyordu.

i5-14400F için o işlemci soğutucu fazlasıyla yeterli eğer anakartınız 4 RAM soketi iceriyorsa dediğiniz alabilirsiniz ama 2 RAM soketi iceriyorsa dediğimi almanızı öneririm RAM'e çarpıp oturmuyor.