Anladım teşekkür ederim ayrıca bilgisayar toplarken alacağım parcaların coğu sıfırına yakın fiyatlar oluyor ama bütçem şu anlık 13.000 TL 20 Hazirana kadards 10 000 TL biriktirebiliyorum sizce bütçem sıkışık olsa da biraz daha verip sıfırmı almak daha mantıklı ya da 1.000-500 TL daha az diye 2.elemi yönelmek daha mantıklı olur?

Sıfır daha mantıklı bence çünkü o işlemcinin 2. el maksimum fiyatı 1.000 TL bir de garantisiz falan satıyorlar.

Sıfır daha mantıklı bence çünkü o işlemcinin 2. el maksimum fiyatı 1.000 TL bir de garantisiz falan satıyorlar.

Anladım ayrıca konudan bağımsız RAM olarak 2.elde 16 GB Kingston HyperX (2×8) 16 GB RAM'i 3.200 TL'ye bulmuştum benzer marka modelde sıfır olarak ise Koçtaş'ta 4.800 TL'ye G.Skill markasının (1×16) şeklinde RAM'ini buldum size hangisini almak daha mantıklı olur mu ve Koçtaş'dan RAM aldığım zaman sorun yaşar mıyım?

Anladım ayrıca konudan bağımsız RAM olarak 2.elde 16 GB Kingston HyperX (2×8) 16 GB RAM'i 3.200 TL'ye bulmuştum benzer marka modelde sıfır olarak ise 4.800 TL'ye G.Skill markasının (1×16) şeklinde RAM'ini buldum size hangisini almak daha mantıklı olur?

Anakart modeli nedir?

Eğer bellek yuvası 2 adet ise tek 16 daha mantıklı ileride upgrade için. Koçtaş'dan alınca da pek bir şey olacağını sanmıyorum kesin bir şey söyleyemem ama.

Outlet tercih etmeyin özellikle vatandan.

Sorun çıkarsa çok uğraştırıyorlar.

Anladım hocam ayrıca sizce bilgisayar toplamakmı ya da 2 tane gram altınmı almak daha mantıklı? (not:13.000 TL'ye 2.elde i3 12100F işlemci Vatan Bilgisayar'dan outlet ASUS Prime H610M-R D4 anakart 2.elden (2×8) 16 GB Kingston HyperX RAM SSD olarak 2.el WD Blue 500 GB M.2 SSD PSU olarak sıfır Trendyol'dan archon 650W 80 Plus Bronze PSU alabiliyorum ve işlemci soğutucusu olarak da stok fan kulanmayı düşünüyorum 20 Hazirana kadar 10.000 TL biriktirdiğimde de RTX 4060 almayı düşünüyorum ama bu dönemde insanlar iyice bozuldu 2.eldede fiyatlar gereksiz arttı riske girip bilgisayar toplamak bu dönemde güvenilir olur mu ya da direk kuyumcudan 2 tane gram altın alıp kenara koymakmı daha mantıklı olur.) (not 2: Şu anda elimde sorunsuz calışan Valorant Chrome gibi progamları sorunsuz acağım bir PC var zaten o yüzden bilgisayar toplamakta kararsız kaldım)

Son düzenleme:
2. EL fiyatlara baktım bu millet kafayı yemiş! O fiyatlara satacağınıza hakkı olan gerçek fiyattan hızlı satış yapın piyasada değeri hızla yükselen emtiyalara yatırın 2 ay içinde fazlasını kazanırsınız zaten. Bu neyin kafası ısrarla sıfıra yakın ve sıfırdan pahalı fiyat çekmek nedir arkadaş. Kardeşim biraz daha bak bulamazsan sıfır almaya çalış.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...am-ana-kart-ucuza-veriyorum-1295434030/detay/

Mesela şu arkadaşa 7000 TL Teklif ettim kabul etmedi. Sıfır olarak internetten baktım kuponla beraber 11.248 TL ye denk geliyor. Kullandıkça malının değerinin yükseldiğini zanneden ve sattığı malı satmaya kıyamayacak olanlar ilanlarını kaldırsın. Ben uygundan hakkı olan fiyattan ilan verdiğim her şeyi satıp altın ve gümüşe koymuştum para 3x yaptı. Neden %8 daha ucuz diye senin kullanılmış ne olduğu belli olmayan garantisi olmayan cihazına para vereyim? Çok akıllı kardeşlerim benim... B650 M-R fiyatlarına baktım tam bir rezalet. Onarım görmüş anakartları sıfırından sadece 300 TL uyguna koymuş param güvende komisyonuyla beraber tamir görmüş anakrta sıfırından 340 TL daha fazla vererek alabiliyoruz yani. :D

Son düzenleme: