emre101

Uzman
Selamlar, öncelikle direkt olarak sistemin özelliklerini geçeyim ancak yazdıklarımı okursanız sevinirim.

Kasa-PSU: PowerBoost VK-P1900 - PowerBoost 500W
Anakart: Gigabyte H610M H DDR4
İşlemci-işlemci soğutucu: i3-12100F - Thermalright Assassin Spirit 120
Ekran kartı: Gigabyte RTX 3050 Eagle 8GB
RAM: 8x2 GB DDR4 G.Skill Ripjaws 3200 MHz

Öncelikle kasanın orijinal eski fanlarını tamamen değiştirdim çünkü eski fanlar çok güçsüz ve sesliydi. Kasanın önünde ve arkasında toplam dört, üstte de bir tane ekstradan fan var, yani kasanın hava sirkülasyonu şu an iyi durumda. Aklıma bu sistem için ilk gelen şey direkt olarak PSU değişimi, ardından ise RTX 5060 almak. Bu ikisini değiştirmek bana yaklaşık 25-26K gibi bir masrafa sebep verir; haliyle aklıma sistemi tamamen elden çıkarıp sıfır başka bir sistem almak geliyor. Ama bir yandan da bu kasayı parça parça yavaş yavaş değiştirerek durmadan güncellemek var, hangisi daha mantıklı emin değilim. Kısacası sorum, benim yerimde olsanız minik minik sistemi mi güncellerdiniz yoksa sıfırdan bir bilgisayar mı alırdınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart biraz üst düzey olsaydı bir işlemci güncelleyerek bir işlem yapılabilirdi. Ekran kartı güncelleyeyim desen işlemci besleme konusunda sıkıntı yaşayabiliriz. En mantıklısı satıp üste koyarak yeni bir kasa arayışına girmek olur. Sevgiler, saygılarla.

Selam, öncelikle direkt olarak sistemin özelliklerini geçeyim ancak yazdıklarımı okursanız sevinirim.

Kasa-PSU: Power Boost VK-P1900 - Power Boost 500W.
Anakart: Gigabyte H610M h DDR4.
İşlemci-işlemci soğutucu: i3-12100F - Thermalright Assassin spirit 120.
Ekran kartı: Gigabyte RTX 3050 eagle 8 GB.
RAM: 8x2 GB DDR4 G.Skill Ripjaws 3200 MHz.

Öncelikle kasanın orijinal eski fanlarını tamamen değiştirdim çünkü eski fanlar çok güçsüz ve sesliydi. Kasanın önünde ve arkasında toplam dört, üstte de bir tane ekstradan fan var, yani kasanın hava sirkülasyonu şu an iyi durumda. Aklıma bu sistem için ilk gelen şey direkt olarak PSU değişimi, ardından ise RTX 5060 almak. Bu ikisini değiştirmek bana yaklaşık 25-26k gibi bir masrafa sebep verir; haliyle aklıma sistemi tamamen elden çıkarıp sıfır başka bir sistem almak geliyor. Ama bir yandan da bu kasayı parça parça yavaş yavaş değiştirerek durmadan güncellemek var, hangisi daha mantıklı emin değilim. Kısacası sorum, benim yerimde olsanız minik minik sistemi mi güncellerdiniz yoksa sıfırdan bir bilgisayar mı alırdınız?

RAM soğutucu dışında işe yarar bir şey yok gibi AM4'e geçilebilir.