Makaleler
5
Biliyorum ortada henüz ne GTA VI var, ne de sistem gereksinimleri. Yine de Sosyal okurlarının düşüncesini ve tahminlerini merak ettiğim için bu konuyu açmaya karar verdim. Öncelikle tam sistemimi belirteyim;

• i3-12100F
  • RTX 3060 12 GB
  • 2x8 3200 MHz CL16 DDR4 RAM
  • 1 adet NVMe M.2 SSD
  • GIGABYTE H610M-H
Beklentim ise yüksek değil. "Her şey ultra olsun" kafasında bir insan da değilim. 1080P çözünürlük üstüne çıkmam, ama altına da inmem. Ray Tracing gibi FPS'i öldüren ayarları açmam. Kalite ya da Dengeli modda DLSS açarım. Grafik ayarları ise duruma göre değişiyor. Tabii ki kartı hiç zorlamayan bir oyunsa en yükseğe köklerim. Ama eğer 60 FPS altına düşüyorsa sırasıyla high, medium-high karışık ya da tamamen medium yaparım. Ultra takıntım (takıntı demeyelim de tercih diyelim ya da) olan tek ayar doku kalitesi. Mümkünse tüm oynadığım oyunlarda doku kalitesini en yükseğe çekiyorum. Diğer ayarları bu kadar önemsemiyorum.

Sizce bu sistemde, bu oynayış tarzıyla GTA VI da oynayabilir miyim?

Rahat oynarsın 60 üstü. Ama doku kalitesinden emin değilim. Çok FPS düşürüyor o.
Doku kalitesini bayağı seviyorum ya. Aslında en son denediğim zaman yanlış hatırlamıyorsam ciddi bir FPS etkisi yoktu. RDR2'de falan direkt Ultra yapardım bu ayarı. Aksi takdirde çizgi film gibi oluyor oyun. Olmasa DLSS Enabler ya da Lossless Scaling gibi araçlarla resmî olmayan yoldan Frame Generation açarak kurtarmaya çalışacağım ya bakalım artık. Oynayamazsam üzülürüm. :D

Doku kalitesini bayağı seviyorum ya. Aslında en son denediğim zaman yanlış hatırlamıyorsam ciddi bir FPS etkisi yoktu. RDR2'de falan direkt Ultra yapardım bu ayarı. Aksi takdirde çizgi film gibi oluyor oyun. Olmasa DLSS Enabler ya da Lossless Scaling gibi araçlarla resmî olmayan yoldan Frame Generation açarak kurtarmaya çalışacağım ya bakalım artık. Oynayamazsam üzülürüm. :D
Oyunun nasıl çıkacağını daha bilmiyoruz. Ben bile acaba 4070S yetmeyebilir mi diyorum. Daha PC'ye çıkmasına 2-3 sene var. Ne olacağı belli olmaz.