Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
6
Selam,

Az önce CS2 oynarken sürekli arka arkaya birkaç saniye aralıklarla ekran 1-2 saniyeliğine tamamen kararmaya başladı. Bu aslında birkaç saat önce de CS2'de bir kez yaşanmıştı. Yalnızca 1 kere olduğu için önemsememiştim. Ama şimdi arka arkaya olmaya başladı. Neden olabilir? Windows 11 Pro 25H2 kullanıyorum. İşletim sistemi ve driver'lar güncel. Şimdiye kadar böyle bir sorun yoktu. Sistem aşağıdaki gibidir;

Zotac NVIDIA GeForce RTX 3060 12 GB Twin Edge
i3-12100F
GeIL Evo Spear 2x8 3200 MHz CL16 DDR4
GIGABYTE H610M-H DDR4 Rev 1.1 (BIOS güncel)
GeIL Zennith P3L NVMe M.2 SSD 512 GB

Yanıtlarınızı bekliyorum...

Edit: Az önce sıcaklıkları izleyerek The Last of Us Part 2 girdim. GPU ve CPU sıcaklıkları anormal değildi ama sorun devam etti. TLOU 2'de de aynı sorunun yaşanması CS2 kaynaklı değil de genel sistemsel bir sorun olduğunu gösteriyor. Ama ne? Sıcaklıklar da fena değilse ne...

Son düzenleme:
Çözüm
Hocam, bunu dener misiniz? Belki düzelir. Arkadaşta da benzer marka bir monitör var; sizin sorunla aynı olmasa da bir deneyin.

Eki Görüntüle 230336
Yazdığınızı yeni görüyorum bildirim gelmedi nedense. Sorunumu yeşil forumdaki bir arkadaşın önerisiyle DDU ile mevcut driver'ı tamamen kaldırıp güncel driver'ı yüklemekle çözdüm.

Yazdığınızı yeni görüyorum bildirim gelmedi nedense. Sorunumu yeşil forumdaki bir arkadaşın önerisiyle DDU ile mevcut driver'ı tamamen kaldırıp güncel driver'ı yüklemekle çözdüm.
Banli oldugum icin gelismeleri yazamamistim. Farkli driver yuklemek sorunu cozmustu fakat birkac gun sonra ayni sorun tekrar basladi. Hatta denedigim bircok sey sorunu gecici olarak cozuyordu ama sonra tekrar basliyordu.

En son yaptigim sey ise, DP kablosunu cikartip yerine baglantiyi HDMI yapmak oldu. Bu adimdan sonra yaklasik 1 aydir ayni sorun tekrarlanmiyor. Tam olarak teknik nedenini bilmiyorum fakat sonuc olarak HDMI'a gecmek sorunu ortadan kaldirdi.

Bu arada ufak bir bilgi vereyim, farkli bir input'a gectiginizde monitorun ayarlari sifirlanabiliyor. HDMI taktigimda bende de aynisi oldu ve goruntu resmen camur gibiydi. HDMI bu kadar mi kotu yoksa yanlis giden bir seyler mi var diye dusunurken AOC monitorumun ayarlarinin sifirlandigini fark ettim. Ayarlari tekrardan yapilandirdigimda duzeldi.
Monitörün nedir? HDR açık mı?
AOC 24G42E 23.8 inç modeli. HDR kapalı. Adobe RGB gibi şeyler de açık değil, "Panel native" modunda. Birkaç ay önce almıştım hiçbir sorunu yok açıkçası. Sadece oyuna girince böyle oldu dün. Oyunda değilken, tarayıcı kullanımında falan hiçbir sorun yaşanmadı. Dün konuyu açtıktan bir süre sonra ekran kartına undervolt yaptım düzeldi. Sanırım PSU sorunlu... Sorunu ekran kartında görmememin sebebi undervolt ile birlikte overclock da yapmam. 1885 MHz çekirdek frekansına yükselttim, VRAM çekirdek hızını da biraz artırdım. Bu şekilde hiçbir sorun yaşanmadı. Şahsen bence sorun GPU olsaydı bu kombinasyonda da aynı sorunu yaşardım.

Zaten hâlihazırda PSU'nun sorunlu olduğunu gösteren başka belirtiler vardı. Açılışta GIGABYTE ekranında takılma ve hiç boot edilmeme, cold boot başlatamama, ikinci kerede başlatma gibi sorunlar vardı. Muhtemelen PSU ölmeye başladı ve ekran kartı ve işlemci tam güçte çalışırken onları yeterince besleyememeye başladı.

Yine de hemen bu mesaja çözüm vermeyeyim, biraz daha gözlemleyeceğim gerçekten undervolt sonrası tamamen çözüldü mü diye.

Güncelleme: Bugün ETS2 oynarken aynı sorun yine yaşandı. Undervolt olmasına rağmen. Ayrıca artık sadece ekran gidip gelmiyor, ekran gitmesinden birkaç saniye önce ekranda bazı çizgiler oluşuyor. GPU mu gidici, PSU mu, yoksa ikisi de mi anlayamadım...

Son düzenleme:
Selam,

Az önce CS2 oynarken sürekli arka arkaya birkaç saniye aralıklarla ekran 1-2 saniyeliğine tamamen kararmaya başladı. Bu aslında birkaç saat önce de CS2'de bir kez yaşanmıştı. Yalnızca 1 kere olduğu için önemsememiştim. Ama şimdi arka arkaya olmaya başladı. Neden olabilir? Windows 11 Pro 25H2 kullanıyorum. İşletim sistemi ve driver'lar güncel. Şimdiye kadar böyle bir sorun yoktu. Sistem aşağıdaki gibidir;

Zotac NVIDIA GeForce RTX 3060 12 GB Twin Edge
i3-12100F
GeIL Evo Spear 2x8 3200 MHz CL16 DDR4
GIGABYTE H610M-H DDR4 Rev 1.1 (BIOS güncel)
GeIL Zennith P3L NVMe M.2 SSD 512 GB

Yanıtlarınızı bekliyorum...

Edit: Az önce sıcaklıkları izleyerek The Last of Us Part 2 girdim. GPU ve CPU sıcaklıkları anormal değildi ama sorun devam etti. TLOU 2'de de aynı sorunun yaşanması CS2 kaynaklı değil de genel sistemsel bir sorun olduğunu gösteriyor. Ama ne? Sıcaklıklar da fena değilse ne...
Hocam, bunu dener misiniz? Belki düzelir. Arkadaşta da benzer marka bir monitör var; sizin sorunla aynı olmasa da bir deneyin.

1772459239503.webp

Eki Görüntüle 230336

Banli oldugum icin gelismeleri yazamamistim. Farkli driver yuklemek sorunu cozmustu fakat birkac gun sonra ayni sorun tekrar basladi. Hatta denedigim bircok sey sorunu gecici olarak cozuyordu ama sonra tekrar basliyordu.

En son yaptigim sey ise, DP kablosunu cikartip yerine baglantiyi HDMI yapmak oldu. Bu adimdan sonra yaklasik 1 aydir ayni sorun tekrarlanmiyor. Tam olarak teknik nedenini bilmiyorum fakat sonuc olarak HDMI'a gecmek sorunu ortadan kaldirdi.

Bu arada ufak bir bilgi vereyim, farkli bir input'a gectiginizde monitorun ayarlari sifirlanabiliyor. HDMI taktigimda bende de aynisi oldu ve goruntu resmen camur gibiydi. HDMI bu kadar mi kotu yoksa yanlis giden bir seyler mi var diye dusunurken AOC monitorumun ayarlarinin sifirlandigini fark ettim. Ayarlari tekrardan yapilandirdigimda duzeldi.

Son düzenleme:
Çözüm