Merhaba, i3-12100F ve ASUS 3060 12 GB kullanıyorum. Genelde Hunt Showdown 1896 ve CS2 oynuyorum, oyun esnasında anlık drop yiyorum bazen CPU kullanımı artıyor drop giriyor bazen GPU kullanımı anlık düşüyor giriyor. Isı değerlerim, ekran kartı için yük altında Max 75 derece, işlemcim ise yük altında Max 60 derece görüyor. AIDA64 üzerinden yaklaşık 10 dakikalık hem ekran kartı hem işlemci stres testi yaptım takip ettim ve herhangi bir frekans MHz düşmesi göremedim. Baska oyunlar oynamadığım için Hunt ve CS2 kaynaklı mı bilemedim. Kafayı yedim obsesyon derecesine geldi, eskiden stok fan kullanıyordum işlemcim ısınıyor diye düşünerekten kule tipi soğutucu aldım ki sıcaklık değerleri bence çok iyi ona rağmen kafama takılıyor, sizce neden?
Detaylar
Kim cevapladı?Easley
Uzman
İşlemci yükü %100'e vuruyorsa ekran kartına yetişemiyor demektir, hunt ekstra işlemci ister dolayısıyla FPS drop yiyorsunuz. burada detaylı anlatım var.
Aynı sorunu ben de 7600 ile çekiyordum hunt da, şansıma silikon kalitesi iyi denk geldi -25 CO verebildim + olarak @Ayhan Dönmez hocamın ram nitro ayarlarını yaptım, FPS droplar kesildi. Şu an oyun yağ gibi akıyor. Aynı zamanda işlemcim artık kullanım olarak %92-100 arası değil 70-95 arası çalışıyor.
Siz ram marka modelinizi yazın konuyu görünce muhtemelen yardımcı olacaktır.
Bir de bu ayarları bilgisayarı 1 kez de olsa yeniden başlatıp öyle yapın, tüm sistem 0'dan başlamalı. Kapat aç yaparsanız 0'dan başlamaz, önceki kalan logların üzerine ekler.
Aynı sorunu ben de 7600 ile çekiyordum hunt da, şansıma silikon kalitesi iyi denk geldi -25 CO verebildim + olarak @Ayhan Dönmez hocamın ram nitro ayarlarını yaptım, FPS droplar kesildi. Şu an oyun yağ gibi akıyor. Aynı zamanda işlemcim artık kullanım olarak %92-100 arası değil 70-95 arası çalışıyor.
Siz ram marka modelinizi yazın konuyu görünce muhtemelen yardımcı olacaktır.
Bir de bu ayarları bilgisayarı 1 kez de olsa yeniden başlatıp öyle yapın, tüm sistem 0'dan başlamalı. Kapat aç yaparsanız 0'dan başlamaz, önceki kalan logların üzerine ekler.
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
İ3-12100F biraz problem, benim diğer PC'de mevcut, Windows ortamında bile devamlı kullanım yüzdeleri artıp azalıyor yüksek değerlere, 4 çekirdek artık can çekişiyor bir nevi. Oyunlarda da arada drop giriyor tabi, Chivalry 2 tarzı takılıyorum ben onda, GTX 1070 var o sistemde. Drop'suz oynadığım oyun bir tek LoL hatırlıyorum. @Easley
İşlemci yükü %100'e vuruyorsa ekran kartına yetişemiyor demektir, hunt ekstra işlemci ister dolayısıyla FPS düşmesi yiyorsunuz. burada detaylı anlatım var.
Aynı sorunu ben de 7600 ile çekiyordum hunt da, şansıma silikon kalitesi iyi denk geldi -25 CO verebildim artı olarak @Ayhan Dönmez hocamın RAM Nitro ayarlarını yaptım, FPS droplar kesildi. Şu an oyun yağ gibi akıyor. Aynı zamanda işlemcim artık kullanım olarak %92-100 arası değil 70-95 arası çalışıyor.
Siz RAM marka modelinizi yazın konuyu görünce muhtemelen yardımcı olacaktır.
RAM olarak Goodram IRDM X 3200MHz 8x2 kullanıyorum.
i3-12100F biraz problem, benim diğer PC'de mevcut, Windows ortamında bile devamlı kullanım yüzdeleri artıp azalıyor yüksek değerlere, 4 çekirdek artık can çekişiyor bir nevi. Oyunlarda da arada drop giriyor tabii, Chivalry 2 tarzı takılıyorum ben onda, GTX 1070 var o sistemde. Drop'suz oynadığım oyun bir tek LoL hatırlıyorum. @Easley
İşlemci değiştirme durumunda hangi işlemciye geçmemi önerirsiniz hocam.
- Makaleler
- 1
Anakartınız tam olarak neydi? 12100f yerine 14400f vesaire belki bir nebze kurtarabilir, ya da 12600KF falan da olur. H610 gibi giriş segment ise bunları öneririm. Ama bu soket biraz ölü biliyorsun, AMD de bu aralar popüler, 7500F tarzında DDR5 bir sisteme geçebilirsin eğer bütçe varsa ya da elindekini çıkarabilirsen. Bu sistemin üzerine inşa edeceğim dersen bunları öneririm, İncehesap gaming gecesi 22.00 Cuma günleri indirimli veriyor bahsettiğim işlemcileri. En azından drop sorunu önüne geçer, bir de BIOS olarak güncel kal, anakart sitesinden son sürüme güncelle.RAM olarak Goodram IRDM X 3200MHz 8x2 kullanıyorum.
İşlemci değiştirme durumunda hangi işlemciye geçmemi önerirsiniz hocam.
2x8 RAM de biraz falso aslında günümüzde, 2x16 standart oldu biraz, 1080P için hala yetecektir 2x8, hatta 1440P'ye de yetecektir ama ben kendi adıma drop yaşıyordum 2x8 ile 1440P'de bazı oyunlarda, garantisi yok o yüzden. 1080P için kullanabilirsin şu an için. @vane
Anakart olarak H610M-K D4 kullanıyorum hocam. Şuan doğrudan bir değişikliğe gidecek bütçeye sahip değilim elimdekilerle devam edeceğim gibi duruyor bu sebepten ötürü yapmam gereken şeyleri yapıp sorunu kaldırmaya hazırım diyorum.Anakartınız tam olarak neydi? 12100f yerine 14400f vesaire belki bir nebze kurtarabilir, ya da 12600KF falan da olur. H610 gibi giriş segment ise bunları öneririm. Ama bu soket biraz ölü biliyorsun, AMD de bu aralar popüler, 7500F tarzında DDR5 bir sisteme geçebilirsin eğer bütçe varsa ya da elindekini çıkarabilirsen. Bu sistemin üzerine inşa edeceğim dersen bunları öneririm, İncehesap gaming gecesi 22.00 Cuma günleri indirimli veriyor bahsettiğim işlemcileri. En azından drop sorunu önüne geçer, bir de BIOS olarak güncel kal, anakart sitesinden son sürüme güncelle.
2x8 RAM de biraz falso aslında günümüzde, 2x16 standart oldu biraz, 1080P için hala yetecektir 2x8, hatta 1440P'ye de yetecektir ama ben kendi adıma drop yaşıyordum 2x8 ile 1440P'de bazı oyunlarda, garantisi yok o yüzden. 1080P için kullanabilirsin şu an için. @vane
- Makaleler
- 1
12100F sistemim var h610, dropsuz oynayamıyorum dediğim gibi, 2x8 3200 RAM de var. CPU yetersiz geliyor çoğu senaryoda. LoL oynuyorum en sorunsuz yani. 14400F ya da 12600KF geçmelisin bence anakartın yeterli gelir bu işlemcilere, çoğu problemi de çözecektir. İncehesap gaming gecesi 4500 TL civarına veriyor bu işlemcileri, bütçen çıkarsa.Anakart olarak H610M-K D4 kullanıyorum hocam. Şuan doğrudan bir değişikliğe gidecek bütçeye sahip değilim elimdekilerle devam edeceğim gibi duruyor bu sebepten ötürü yapmam gereken şeyleri yapıp sorunu kaldırmaya hazırım diyorum.
12100F dediğim amaçla kullanıyorum, ofis PC ya da LoL gibi. @vane
Yan PC bu, asıl PC farklı bendeki. Yedekte duran bir sistem bu, eskiden de kullandığım 8-10 yıllık makina sonuçta. Bunları aktarabilirim.
Anladım teşekkür ederim hocam.12100F sistemim var h610, dropsuz oynayamıyorum dediğim gibi, 2x8 3200 RAM de var. CPU yetersiz geliyor çoğu senaryoda. LoL oynuyorum en sorunsuz yani. 14400F ya da 12600KF geçmelisin bence anakartın yeterli gelir bu işlemcilere, çoğu problemi de çözecektir. İncehesap gaming gecesi 4500 TL civarına veriyor bu işlemcileri, bütçen çıkarsa.
12100F dediğim amaçla kullanıyorum, ofis PC ya da LoL gibi. @vane
Yan PC bu, asıl PC farklı bendeki. Yedekte duran bir sistem bu, eskiden de kullandığım 8-10 yıllık makina sonuçta. Bunları aktarabilirim.