Masaüstünde bile takılmalar yaşıyorsan bunun diskten olabileceğini düşünüyorum, CrystalDiskMark ve diskinfo testleri yapıp atar mısın?

Atacağım hocam, The Forest kaydında her 5-10 saniyede bir takılıyordu, masaüstünde o kadar yok ama arada bir takılıyor.

İşlemcine çok yük bindiği için işlemcin darboğaz yapıyor. Oyunun grafiklerini biraz daha yükseltip oynayabilirsin veya resolution scale kullanabilirsin.

Ekran kartında encoder bulunmuyor işlemci üzerinden kayıt alabiliyorum sadece o yüzden yük biniyor darboğaz ile ilgisi yok.

@Zerolite
1705359310607.webp

1705360311056.webp

Son düzenleme:
İşlemcine çok yük bindiği için işlemcin darboğaz yapıyor. Oyunun grafiklerini biraz daha yükseltip oynayabilirsin veya resolution scale kullanabilirsin.
Gördüğüm en saçma tavsiyelerden birisi, hiçbir açıklama yok, hiçbir mantıklı çözüm yok. Türkiyede darboğaz darboğaz diye dolanan milletin %99'u darboğazın ne olduğunu bile bilmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
1705400555074.webp

Hepsi normal gibi gözüküyor hocam, Windows HDD kurulu değilse Windows'ta yapması ilginç Detroit'in yüklü olan diski gösterir misin hocam hangisinde olduğunu söylersen yardımcı olabilirim. HDD için bir de badsector testi yapar mısın internette uygulamalar mevcut.

Hard diske kurulu bu testi yaparkende takıldı arada HDD sıkıntılı olur anlarımda niye M.2'ye kurulu oyun ve masaüstü donuyor onu anlamadım.

Bütün diskler sağlıklı gibi görünüyor, kurduğunuz Windows hatalı kurulmuş olabilir mi? Daha önce yaşadınız mı bu sorunu?

Hatalı kuruluydu, yenisini yükleyince takılmalar azaldı sadece.
Yenisini 5 ay önce kurdum, Windows sıkıntılı denmişti zaten.
Şu an ekran kartı driverini sildim takılma yok gibi böyle kullanmayı düşünüyorum.

Son düzenleme: