Argo

Uzman
i3 12100F işlemcim yetersiz gelmeye başladı, dolayısıyla yükseltmeyi düşünüyorum. i5 13500, hem bir entegre grafik kartı barındırmasından hem de 14 çekirdek olmasından ötürü beni biraz cezbetti. Hem de fiyatı da sunduğu şeyler itibarıyla o kadar tuzlu değil. Anakartım H610MH Gigabyte. Soğutucu olarak ise aklımda Peerless Assassin var. Ne düşünüyorsunuz? Sizce değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
i3 12100F işlemcim yetersiz gelmeye başladı, dolayısıyla yükseltmeyi düşünüyorum. i5 13500, hem bir entegre grafik kartı barındırmasından hem de 14 çekirdek olmasından ötürü beni biraz cezbetti. Hem de fiyatı da sunduğu şeyler itibarıyla o kadar tuzlu değil. Anakartım H610MH Gigabyte. Soğutucu olarak ise aklımda Peerless Assassin var. Ne düşünüyorsunuz? Sizce değer mi?
Oyın oynuyor musunuz?

Peki ya ekran kartın nedir? Darboğaz da önemli. Onu bilmediğim için iyi bir upgrade gibi duruyor.
Intel A750. NFS Unbound oyununda darboğaz yaşıyorum. Intel kartlar rakiplerine nazaran daha fazla işlemci kullanıyor ve de günlük işlerim multi işlem gücü istediği için de bilgisayarda yavaşlama görüyorum bu da beni rahatsız ediyor. İşlemcimi yükseltirsem benim gözümde her yandan büyük bir etki yaratır diye düşündüm.

Bilgisayarımı genellikle oyun oynamak için kullanırım.

Intel A750. NFS Unbound oyununda darboğaz yaşıyorum. Intel kartlar rakiplerine nazaran daha fazla işlemci kullanıyor ve de günlük işlerim multi işlem gücü istediği için de bilgisayarda yavaşlama görüyorum bu da beni rahatsız ediyor. İşlemcimi yükseltirsem benim gözümde her yandan büyük bir etki yaratır diye düşündüm.
Daha fazla darboğaz oluyor eski işlemcinize göre.

Son düzenleme:
Daha fazla darboğaz oluyor eski işlemcinize göre.
Emin misiniz? i3 12100f 4 performans çekirdeği 8 işlem parçacığı, i5 13500 6 performans çekirdeği 8 verimlilik çekirdeği toplam 20 işlem parçacığı. Üstelik önbelleği, nesli, saat hızı da daha yüksek. Nasıl daha fazla darboğaz oluyor? Darboğaz hesaplama sitelerinden mi faydalandınız?

Aynı fiyata 12.Nesil i7 bulabiliyorsanız daha iyi olur bulamazsanız konuya cevap olarak evet geçilir.
Hocam düşündüm onu da lakin anakartım H610 bir anakart ve 12. nesil bir i7 işlemciyi düzgün bir şekilde çalıştırabileceğinden şüphelendim. Zaten fiyat farkı da oldukça yüksek, o fiyat için i5 13600KF tercih edebilirim. Fakat aradaki fiyata nazaran az olan performans farkı için o kadar bütçe harcayamam.

Şu anda i5 13500 6K civarlarında, ofis bilgisayarlarından sökülmüş işlemci diye satışa sunulduğuna dair yorumlar gördüm, benim için sorun değil şahsen, işlemci işlemcidir, fiyatına nazaran kabul edilebilir., fiziksel bir hasar almadıysa işlemci çok zor bozulan parçalardan normal kullanırken, ofis bilgisayarlarında da hor kullanılmamıştır.

Aklıma takılan başka bir soru ise i5 13500 şu anda elimde olan anakartta düzgün çalışır mı?