144

Üstün
Makaleler
1
Merhaba! GTA 5'in en son sürümünde oynuyorum. Fakat akıcı oynanıyor olmasına rağmen çok ciddi FPS düşüşü yaşıyorum.

Ayarlarım şöyleydi: 1366x768 normal, gölgeler açık. Çok ciddi FPS düşüşü oluyor, benchmarkta 8 FPS bile gördüm ve sürüşte hızlı iken 18 FPS gördüm, arabayla hızlı olmasam çok rahat 30 FPS görüyor. Neden? Athlon 2 X3 445 ile yapılan testlere göre HD 4830'un bu ayarlarda 30-35 civarı FPS vermesi gerekiyor diye biliyorum.

Sistem:
  • Intel Core i3-2120
  • Esonic H61FHL anakart.
  • 8 GB RAM çift kanal 2x4.
  • Atı Radeon HD 4830 1 GB.
  • Pro2000 ATX-400 PSU (216W veriyor 12v kanalından).
  • 500 GB SSD, 870 EVO.

Son düzenleme:
Donanım GTA 5 için zaten yetersiz kalıyor. Her ne kadar oyun 8 GB RAM istese de arkaplanda çalışacak olan uygulamalar RAM'den yiyeceği için droplara sebep olacak o yüzden bütün arkaplan uygulamalarını kapatman gerek ve Radeon HD 4830 gibi eski bir kartla GTA 5 insan gibi oynanmaz. Maksimum aldığınız FPS 30-40 arasıdır zaten.

Ayarları daha düşüğe getirin bence. Gölgeleri de kapatın.
Gölgeleri kapatınca biraz daha iyi oluyordu hocam. Oyunda normalden daha düşük ayar yok, çözünürlüğü 1280x720 veya 1024x768 yapabilirim.

Donanım GTA 5 için zaten yetersiz kalıyor. Her ne kadar oyun 8 GB RAM istese de arkaplanda çalışacak olan uygulamalar RAM'den yiyeceği için droplara sebep olacak o yüzden bütün arkaplan uygulamalarını kapatman gerek ve Radeon HD 4830 gibi eski bir kartla GTA 5 insan gibi oynanmaz. Maksimum aldığınız FPS 30-40 arasıdır zaten.
Öyle zaten. 30-40 FPS arası maksimum.

Drop yemedim de FPS düşüşü yaşıyorum hocam.

Deneyim hocam eve gidince, yükleyim tekrar. Save dosyası atamadım diye silmiştim sinirden.

Oyunda normalden daha düşük ayar yok,
Belgelerdeki config dosyasi ile kapatilabiliyor ancak oyunda Normal golgeler bile bayagi tirtikli ve kotuyken kapatilacaksa direkt oyun oynanmasa daha iyi olur. Oyun gram GTA V gibi durmuyor ve cok komik duruyor o zaman.
çözünürlüğü 1280x720 veya 1024x768 yapabilirim.
Gerek yok. Limitleyicinin CPU oldugu belli. SSD ile hala bu oyun 4GB RAM sistemlerde bile oldukca oynanabilir bu arada, RAM kaynakli degil.

Distance Scaling, Population Density ve Variety ayarlarinda barlarin en solda yani en kisikta olduguna emin olun. Bu arada sadece SSD yazmissiniz ancak oyun HDD'ye kuruluysa SSD'ye aktarin. Bir de cok rahatsiz etmeyecekse V-Sync ayarini Half yapin.

FPS düşüşü yediğinde donanımların ısısı ne durumda?
Ekran kartı boşta bile 52 derece oluyordu hocam, muhtemelen 70 derecenin üstündedir, kasadan sıcak üfleme geliyordu hatta. İşlemci stok fan var zaten, detaylı ölçmedim.

Belgelerdeki config dosyasi ile kapatilabiliyor ancak oyunda Normal golgeler bile bayagi tirtikli ve kotuyken kapatilacaksa direkt oyun oynanmasa daha iyi olur. Oyun gram GTA V gibi durmuyor ve cok komik duruyor o zaman.

Gerek yok. Limitleyicinin CPU oldugu belli. SSD ile hala bu oyun 4GB RAM sistemlerde bile oldukca oynanabilir bu arada, RAM kaynakli degil.

Distance Scaling, Population Density ve Variety ayarlarinda barlarin en solda yani en kisikta olduguna emin olun. Bu arada sadece SSD yazmissiniz ancak oyun HDD'ye kuruluysa SSD'ye aktarin. Bir de cok rahatsiz etmeyecekse V-Sync ayarini Half yapin.
SSD'ye kurulu hocam. 870 EVO var.

En kısıkta, oyun otomatik olarak Half önermişti V-Sync ayarını :D