Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

144

Üstün
Makaleler
1
Merhaba.

500 TL'ye GeForce GTX 560 Ti aldım. İlan sahibiyle konuştuğumuzda çalışıyor denmişti.

Bileşenlerim:
  • Intel Core i3-2120
  • Esonic H61FHL Anakart
  • 2x4 8.00 GB DDR3 RAM
  • Samsung 870 EVO SSD
  • Toshiba DT01ACA050
  • ASUS GPS-400 AB A PSU (Combine 12V1 14A and 12V2 16A rails 19A maximum).
  • ASUS DirectCU II GeForce GTX 560 Ti
Radeon HD 4830'la düzgün çalışıyor. Ancak 560 Ti ile görüntü alınamıyor.

Karta güç gidiyor (Molex to 6 pin ve SATA to 6 pinle takılı) yeşil ışık yakılı. Fanlar dönüyor. Kart ısınıyor. Ancak monitöre görüntü gelmiyor, klavyenin rainbow ışıkları da yanmıyor. Radeon HD 4830 tek 6 pin (Molex to 6 pin) ile çalışıyor ve sorunsuz görüntü alıyoruz.

BIOS Modu: UEFI.

İşletim Sistemi: Windows 10.

Sorun tam olarak nedir?

Yapmadım hocam çünkü bizim evdeki en küçük kardeşim bozuk olduğunu inanıp ellettirmiyor. İnanın bu da aklımdaydı...
Denemeden sonuç alamayız hocam, kart uzun süre çalışmadıysa içindeki bileşenler zortlamış bile olabilir. Kardeşin tam olarak ne istiyor? Eğer hala inat ediyor ise ver eline kendi uğraşsın bırak.

Denemeden sonuç alamayız hocam, kart uzun süre çalışmadıysa içindeki bileşenler zortlamış bile olabilir. Kardeşin tam olarak ne istiyor? Eğer hala inat ediyor ise ver eline kendi uğraşsın bırak.
Kartın çalışmadığına inanıyor o kadar. Ben BIOS'tan bile olabilir diyorum, yok bozuk işte ne elliyorsun diyor.

Sistem POST ediyor mu? PCI hatlarina giden ek VRM var mi? Baska kart ile bu kart takiliyken sistemi acip bakar misiniz, train var mi? Karti kasa GND'den izole etmeyi dener misiniz? IRQ sorunu mu emin olmak icin baska VBIOS da deneyebilirsiniz. Babam boyle pasta yapmayi nereden ogrendi, cok soru sordum utaniyorum.

Sistem POST ediyor mu? PCI hatlarina giden ek VRM var mi? Baska kart ile bu kart takiliyken sistemi acip bakar misiniz, train var mi? Karti kasa GND'den izole etmeyi dener misiniz? IRQ sorunu mu emin olmak icin baska VBIOS da deneyebilirsiniz. Babam boyle pasta yapmayi nereden ogrendi, cok soru sordum utaniyorum.
Sistemde klavyenin rainbow ışıkları bile yanmıyor hoca 560 Ti ile. POST edemiyor herhalde. Başka anakart ile deneyebilirim ama bizim kardeşim şu an evde, denememe izin vermeyebilir çünkü kartın bozuk olduğuna inanıyor. Kartı kasadan GND edebilirim ama nasıl yapacağım denemedim. Kartın fanları dönüyor, 6-pin LED'leri yeşil. Kart ısınıyor.

Sistemde klavyenin rainbow ışıkları bile yanmıyor hoca 560 Ti ile. POST edemiyor herhalde. Başka anakart ile deneyebilirim ama bizim kardeşim şu an evde, denememe izjn vermeyebilir çünkü kartın bozuk olduğuna inanıyor. Kartı kasadan GND edebilirim ama nasıl yapacağım denemedim. Kartın fanları dönüyor, 6-pin LED'leri yeşil. Kart ısınıyor.
Kart kesinlikle guc aliyor ama sinyal kurulamiyor oyleyse. Baska anakart ile dene, cok onemli bu. Margin degerleri ve anakartin istedigi timing, IRQ konfigurasyonlari buyuk bir etken.

USB guc gelmemesi 5V hattinda bir eseklik meydana geldigi anlamina gelebilir, multimetre varsa kontrol etmen fayda olur. Benim H55 + 8800GT olayi da boyleydi, hatirlarsin belki.

Kart kesinlikle guc aliyor ama sinyal kurulamiyor oyleyse. Baska anakart ile dene, cok onemli bu. Margin degerleri ve anakartin istedigi timing, IRQ konfigurasyonlari buyuk bir etken.

USB guc gelmemesi 5V hattinda bir eseklik meydana geldigi anlamina gelebilir, multimetre varsa kontrol etmen fayda olur. Benim H55 + 8800GT olayi da boyleydi, hatirlarsin belki.
Hatırladım evet. Bizimki yarın okula gidince denerim.