Kablodan olabilir. Arada dönüştürücü filan varsa ondan da olabilir. Sürekli tekrarlamıyorsa sorun değildir. Gliklenme veya pembe flu ekran sorunları ekseriyet CSM ayarıyla alakalı gelişiyor.
Ekran kartını tanımış bir sorun görünmüyor sisteminde.
Wifi tanıtabilin mi?
Evet wifi adaptörünü biraz uğraştırdıktan sonra tanıtmayı başardım, ama sizin önermiş olduğunuz yöntem bende çalışmadı. İlk çalışan yöntem kent ile heliport uygulaması oldu ama bu yöntemi pek beğenmedim. Biraz araştırınca intel wifi kartları için yazılmış bir ket buldum ve onu denedim. Bu yöntem sorunsuzca çalıştı ve ayarlar kısmında wifi bölümü orjinali gibi aktif hale geldi.
Unofficial open source Intel Wireless projects for macOS - OpenIntelWireless
Şimdi bluetooth kısmını çalıştırmayı deneyeceğim. Ek olarak
@Recep Baltaş Monterey kurulum videosunda en son kısımda opencore conf ile cihazın kimliğini macpro yapıyordu benim böyle bişey yapmama gerek var mıdır?
Şu zamana kadar yardımcı olmuş herkese çok teşekkür ederim gerçekten sistemi tahminimden çok daha rahat kurup çalıştırmayı başardım.
Sanırım sistemde küçük bir sorun var, açılış sürem uzadı ve görsele gözüken boot yazıları açılışı yavaşlatıyor.
Güncelleme: Denemelerim sonucunda yavaş açılmanın sebebi bluetooth kext dosyaları olduğunu fark ettim onları devre dışı bırakınca sistem eskisi gibi hızlı boot etti.
2. Güncelleme: Yaptığım araştırmalar ve bolca deneme sonucunda aşağıdaki sitede yer alan konu başlığında bir kullanıcının paylaşmış olduğu intel Sonoma wifi&bluetooth kext leri sorunumu çözmeyi başardı. Artık bluetooth çalışıyor sadece ilk bağlanma sırasında biraz uğraştırıyor o kadar sonrasında stabil bir biçimde aygıtlarım çalıştı.
Merhaba arkadaşlar, X570 Gaming Edge Wifi anakartıma dün başarılı bir kurulum gerçekleştirdim. kullandığım efi bu arkadaşın Konu da baplaştığı efi idi. Wifi çalışıyor. vega 64 ekran kartını tanıyor. problemsiz kullanıyorum ancak Bluetooth çalışmıyor. OpenIntelWireless son bluetooth kext leri...
Sonoma İntel Wifi & Bluetooth kext:
Şimdi birtek ilk açılıştaki şifre ekranında oluşan görsel bozulma kaldı. Sanırım onuda çözersem stabil bir sistem elde etmiş olacağım.
Opencore boot sırasında çift işletim sistemi olduğundan Windows ve Sonoma şeklinde bir açılış ekranı geliyor ama önceden Sonoma kısmında seçili olurdu ve kısa bir süre sonra onu açardı ama dünden beri Windows seçili başlıyor ve ben Sonomayı seçmezsem Windowsu boot ediyor otomatik bunu nasıl düzeltebilirim.