Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Astronotarda

Üstün
Yer
Planarcadia
Bilgisayarımda Intel Turbo Boost mevcut, işlemcim i5-10300H. Masaüstünde 4.50 GHz hızlara rahat çıkarken oyunda maksimum 3.0 GHz'ye çıkıyor. Oyunlarda herhangi bir takılma veya kasma olmuyor. Maksimum hızı kullanmaması normal midir?

Çözüm
Ayarla bir alakası yoktur muhtemelen. Çünkü hiçbir şeyi değiştirmemişsiniz. Zaten agresifte. HWMonitor veya HWiNFO64 ile sıcaklık değerlerini ölçer misiniz?
Sorunu çözdüm, en yüksek işlemci durumu ayarını ellemek turboyu engelliyor. Varsayılan ayara döndürüp kendi haline bırakınca düzeldi.
1727005255895.webp
Bende ayni islemciyi kullanıyorum. 3 GHz'de calisirken muhtemelen 40-45W guc cekiyordur. Ayrica sicaklik limitine de yaklasmis olabilir. HWiNFO ile olcebilirsin.

Thermal throttling olabilir, sonuçta laptop fakat kullandığınız islemci çok güç çeken bir model değil. Termal macun değişimi en son ne zaman gerçekleşti?

Thermal throttling olabilir, sonuçta laptop fakat kullandığınız islemci çok güç çeken bir model değil. Termal macun değişimi en son ne zaman gerçekleşti?
En son geçen gün macun değişimine gitti. Daha yeni yani.

Bende ayni islemciyi kullanıyorum. 3 GHz'de calisirken muhtemelen 40-45W guc cekiyordur. Ayrica sicaklik limitine de yaklasmis olabilir. HWiNFO ile olcebilirsin.
Sıcaklık değerleri aşırı yüksek olmuyor, işlemciyi tam kullanmamasına takıldım işte.

Sıcaklık değerleri aşırı yüksek olmuyor, işlemciyi tam kullanmamasına takıldım işte.
Takilmana gerek yok, zamaninda actigim konu:

Cevaplayan kiside uzman.

Denetim masasında yer alan güç seçeneklerinde, islemci güç yonetimi diye bir kısım var. Oradaki başlıkların ekran görüntüsünü atar mısın?
1727003303608.webp

Takilmana gerek yok, zamaninda actigim konu:

Cevaplayan kiside uzman.
Bu testleri nasıl yapıyoruz ben de kontrol edeyim, anlatabilir misiniz?

Artı -1 Eksi