0xraptoRwave

Üstün
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Selamlar. Ekte belirttiğim sistemi kullanıyorum. Windows 10 ile dual boot yapmayı düşünüyorum. Cinnamon, Mate ve XFCE masaüstü ortamlarından hangisini yüklemeliyim? Cinnamon'da çok sıkıntı çeker miyim?

1764977107710.webp

Ayriyeten sistemde Intel AX200NGW Wi-Fi 6 kart takılı. Bunun Wi-Fi kartının sürücüleri Mint için var mı? Cihazımdaki sürücülerden Linux Mint'te kullanamayacağım sürücüler nedir?

Cinnamon versiyonunu tavsiye ederim, sorun çıkartmaz. Dualboot için kurulum sırasında Windows'un yanına kur seçeceğini işaretleyin ve istediğiniz kadar alan ayırın. Wi-Fi kartının çalışması lazım, desteği var çekirdekte. Başka çalışmayacak sürücü yok gibi hocam. Zaten live ortamda sürücüleri test edebilirsiniz hangisi çalışıyor çalışmıyor diye.

Cinnamon versiyonunu tavsiye ederim, sorun çıkartmaz. Dualboot için kurulum sırasında Windows'un yanına kur seçeceğini işaretleyin ve istediğiniz kadar alan ayırın. Wi-Fi kartının çalışması lazım, desteği var çekirdekte. Başka çalışmayacak sürücü yok gibi hocam. Zaten live ortamda sürücüleri test edebilirsiniz hangisi çalışıyor çalışmıyor diye.
Tamamdır hocam. Genel olarak Windows kullanacağım. Stabil bir kullanım için kaç GB ayırmalıyım sizce? Genel olarak yazılım için kullanacağım, ağırlıklı olarak Windows kullanıyorum.

1765028985556.webp