Windows 7

Yetkin
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Sistemimde günlük işler için rahatım fakat mesele arkadaşlarla herhangi bir oyuna gelince oyunlarda FPS değerim çok dalgalı oluyor ve yükseltmem gerekiyor GTA 5 de bile sistemim kasıyor nedenini Windows 11'e bağlıyorum fakat yükseltmeliyim diye de düşünüyorum sistem özelliklerim:

Intel i5 10400F işlemci.

8x2 2666 MHz DDR4 RAM.

MSI Aero ITX GDDR5 GT 1030 2 GB ekran kartı.

Bir türlü kurtulamadığım 350W güç kaynağı.

256 GB Samsung gen 3 NVMe M.2 SSD.

Dediğim gibi günümü çıkartıyor ama oyunlarda rezalet performans alıyorum değiştirebileceğim öneri parçalar söylerseniz çok mutlu olurum.

Sistemimde günlük işler için rahatım fakat mesele arkadaşlarla herhangi bir oyuna gelince oyunlarda FPS değerim çok dalgalı oluyor ve yükseltmem gerekiyor GTA 5 de bile sistemim kasıyor nedenini Windows 11'e bağlıyorum fakat yükseltmeliyim diye de düşünüyorum sistem özelliklerim:

Intel i5 10400F işlemci.

8x2 2666 MHz DDR4 RAM.

MSI Aero ITX GDDR5 GT 1030 2 GB ekran kartı.

Bir türlü kurtulamadığım 350W güç kaynağı.

256 GB Samsung gen 3 NVMe M.2 SSD.

Dediğim gibi günümü çıkartıyor ama oyunlarda rezalet performans alıyorum değiştirebileceğim öneri parçalar söylerseniz çok mutlu olurum.

Ayırabileceğin bütçe nedir önce güç kaynağından başla sonra ekran kartı çekersin.

600W kaliteli bir PSU satın alıp (bence PSU'yu ikinci el satın almayın) biraz para biriktirdikten sonra ikinci elden 1660-2060 civarı bir kart bulunabilir belki.

PSU satın alıp sonra da ekran kartı almalısınız. Bence PSU'yu sıfır ekran kartını 2. el alın. Para kalırsada SSD alabilirsiniz 256 GB biraz yetersiz bir miktar çünkü.