cisco37

Çalışkan
Selamlar,
  • i5 10400F
  • RTX 3060 12 GB
  • 16 GB RAM 2666 MHz
CS2 250 FPS alıyorum ama 3-4 düşmanla karşılaştığım zaman 200-150'ye kadar düşüyor. Basit Eğlence'de 90'lara kadar düşüyor. Oyun ayarları en düşükte. 2K'da oynuyorum, 1080p'de de denedim ama sonuç aynı.

Selamlar,

Oyun açıkken. "MM" içinde veya "DM" içinde fark etmez.
  • Görev yöneticisi > Performans > RAM
Buranın görselini yükler misin?
çalışıyorum 16:00 eve gidince yükleyeceğim görseli
bu arada hikayeli oyunlarda sorun yok yağ gibi akıyor 2k da ama steam pubg cs2 gibi online oyunlarda bu sorunu yaşıyorum sadece

Selam,
  • i5 10400F
  • RTX 3060 12 GB
  • 16 GB RAM 2666 MHz
CS2 250 FPS alıyorum ama 3-4 düşmanla karşılaştığım zaman 200-150'ye kadar düşüyor. Basit Eğlence'de 90'lara kadar düşüyor. Oyun ayarları en düşükte. 2K'da oynuyorum, 1080P'de de denedim ama sonuç aynı.

RAM 16 bu arada yanlış yazmışım

Selamlar,

Oyun açıkken. "MM" içinde veya "DM" içinde fark etmez.
  • Görev yöneticisi > Performans > RAM
Buranın görselini yükler misin?
1756128341997.webp

Son düzenleme:
Selamlar, @cisco37

Bellek Durumu: 16 GB fiziksel RAM + 1,7 GB pagefile etkin. Fiziksel RAM kapasitesi dolmuş, sistem sanal belleğe başvuruyor.

1756190881853.webp

Çözüm:
  • 2x16GB RAM alırsan çözülür.

Pagefile Nedir​

Sayfa dosyası veya pagefile.sys, bilgisayarınızın fiziksel RAM (Rastgele Erişim Belleği) kapasitesi azaldığında sanal bellek görevi gören bir Windows sistem dosyasıdır.

İyi forumlar.

Son düzenleme:
teşekkür ederim
2 ay sonra falan alabilirim bellek bu süre içinde bu sorunun geçiçi çözüm var mı chat gpt sanal belleği arttır falan dedi de doğru mu bilmiyorum

Rica ederim, @cisco37

Windows otomatik ayarlıyor kendisi zaten sen bir şey yapmana gerek yok extra olarak.

Başlata temp veya geçici yaz:

1756280175650.webp

1756280192956.webp

Her şeyi işaretle sil, sonra BleachBit indir kur içindeki bütün tikleri işaretle ve temizle, altta 4 tane Windows + r yaparak yazacağın kod satırı bırakacağım sırayla yazıp içerikide bütün dosyaları sil.
  • %temp%
  • temp
  • recent
  • prefetch
RAMMap ile tüm RAM haritalarını sıfırla.

1756280399161.webp

Extra olarak NVIDIA sürücüsünü ( only driver ) şeklinde kur ilk önce DDU ile kaldır Windows Update devre dışı bırakarak yap bütün işlemleri.

NVCleanstall

Bunları yap ama yine şöyle söyleyeyim ne kadar optimize etsende sistemini VRAM / RAM boyutunu aştığın sürece problem olacak, bunlar yardımcı olur umarım yine de.

not: CPU işlem sayısını düşük tut.

1756280768900.webp

Rica ederim, @cisco37

Windows otomatik ayarlıyor kendisi zaten sen bir şey yapmana gerek yok extra olarak.

Başlata temp veya geçici yaz:

Eki Görüntüle 178391
Eki Görüntüle 178392

Her şeyi işaretle sil, sonra BleachBit indir kur içindeki bütün tikleri işaretle ve temizle, altta 4 tane Windows + r yaparak yazacağın kod satırı bırakacağım sırayla yazıp içerikide bütün dosyaları sil.
  • %temp%
  • temp
  • recent
  • prefetch
RAMMap ile tüm RAM haritalarını sıfırla.

Eki Görüntüle 178393

Extra olarak NVIDIA sürücüsünü ( only driver ) şeklinde kur ilk önce DDU ile kaldır Windows Update devre dışı bırakarak yap bütün işlemleri.

NVCleanstall

Bunları yap ama yine şöyle söyleyeyim ne kadar optimize etsende sistemini VRAM / RAM boyutunu aştığın sürece problem olacak, bunlar yardımcı olur umarım yine de.

not: CPU işlem sayısını düşük tut.

Eki Görüntüle 178395

Hocam arka planda çalışan uygulamalar Discord, Spotify. Tarayıcı vb kapatmak dışında nasıl işlem sayısını düşük tutabilirim.