Yer
Aydın
Selam,

GTX 1650, 8 GB RAM ve i5 11. nesil işlemcili bir laptopum var. Crew 2'de orta-düşük ayarlarda 20-30 FPS alıyorum. Nasıl çözebilirim bu durumu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,

GTX 1650, 8 GB RAM ve i5 11. nesil işlemcili bir laptopum var. Crew 2'de orta-düşük ayarlarda 20-30 FPS alıyorum. Nasıl çözebilirim bu durumu?
Bu düşük FPS sorununuzu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Sürücüleri Güncelleyin:
- Ekran kartı ve diğer donanım sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun.
- NVIDIA GeForce Experience veya resmi NVIDIA web sitesinden GTX 1650 sürücüsünü kontrol edip güncelleyin.

2. Oyun Ayarlarını Optimize Edin:
- Oyun içindeki grafik ayarlarını daha da düşürmeyi deneyin. Örneğin, gölgeleri, dokuları ve ayrıntı seviyelerini minimuma indirin.
- “Tersinir” veya “V-Sync” gibi ayarları kapatmayı deneyin.

3. Oyun İçin Öncelik Ayarları:
- Görev Yöneticisini açın (Ctrl + Shift + Esc) ve ‘Crew 2’ oyununu bulun.
- Sağa tıklayın ve “Öncelik Ayarla” seçeneğinden “Yüksek” seçeneğini seçin.

4. Arka Plan Uygulamalarını Kapatın:
- Oyun oynarken arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatın. Özellikle tarayıcılar ve güncelleyiciler FPS’i olumsuz etkileyebilir.

5. Isı Yönetimi:
- Laptopun hava akışını engelleyebilecek herhangi bir şeyi kaldırın. Toz birikimini temizleyin ve soğutma pedleri kullanmayı düşünün.
- İşlemci ve ekran kartının sıcaklığına dikkat edin; aşırı ısınma performansı etkileyebilir.

6. Enerji Planını Kontrol Edin:
- Kontrol Paneli > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri’ne gidin ve “Yüksek Performans” enerji planını seçin.

7. Windows ve Oyun Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Windows işletim sisteminizin güncel olduğundan emin olun.
- Oyunun en son güncellemelerine sahip olduğunuzu kontrol edin.

8. DirectX ve Uygulamalar:
- DirectX’in en son sürümünü yükleyin. DirectX12 uyumlu olup olmadığını kontrol edin.
- Oyun dosyalarını doğrulamak için Steam veya Uplay gibi platformların özelliklerini kullanarak bozuk dosyaları onarın.

Bu adımları izledikten sonra FPS değerlerinizde bir artış gözlemleyebilirsiniz. Herhangi bir adımda sorun yaşarsanız ek bilgi sağlayabilirsiniz.