Rockstar

Uzman
Herkese selam,

Aşağıda özellikleri yazan sistemimin ikinci el değeri yaklaşık ne kadar eder?
  • Anakart: MSI MPG Z490 Gaming Carbon Wi-Fi
  • İşlemci: 11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-11400 @ 2.60GHz (12 CPUs), ~2.6GHz
  • RAM: Corsair Vengeance LPX 32 GB (2x16 GB) DDR4 3200 (PC4-25600) C16 1.35V
  • Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 3060 Ti Ventus 3X OC 8 GB GDDR6 256 Bit DX12
  • Depolama: Samsung 980 Pro NVMe M.2 500 GB SSD
  • Soğutucu: Be Quiet! Pure Rock 2 Black 120mm
  • Güç Kaynağı: Corsair RM750e
  • Kasa: Corsair 4000D Airflow Mid Tower ATX
Bütün parçalar olarak sıfır olarak alındı ve toplandı (kutu ve faturaları mevcut), 3 ay boyunca sadece GTA 5 oynandı, mining vs. hiçbir şekilde ağır yük altında çalışmadı.

Cevaplar için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selam,

Aşağıda özellikleri yazan sistemimin ikinci el değeri yaklaşık ne kadar eder?
  • Anakart: MSI MPG Z490 Gaming Carbon Wi-Fi
  • İşlemci: 11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-11400 @ 2.60GHz (12 CPUs), ~2.6GHz
  • RAM: Corsair Vengeance LPX 32 GB (2x16 GB) DDR4 3200 (PC4-25600) C16 1.35V
  • Ekran Kartı: MSI GeForce RTX 3060 Ti Ventus 3X OC 8 GB GDDR6 256 Bit DX12
  • Depolama: Samsung 980 Pro NVMe M.2 500 GB SSD
  • Soğutucu: Be Quiet! Pure Rock 2 Black 120mm
  • Güç Kaynağı: Corsair RM750e
  • Kasa: Corsair 4000D Airflow Mid Tower ATX
Bütün parçalar olarak sıfır olarak alındı ve toplandı (kutu ve faturaları mevcut), 3 ay boyunca sadece GTA 5 oynandı, mining vs. hiçbir şekilde ağır yük altında çalışmadı.

Cevaplar için teşekkürler.
16.5-17k civarı en fazla eder. 2. El piyasasında sistemin bu kadar yeni ve bu durumdaysa satmayıp kullanman en mantıklısı olur.

16.5-17k civarı en fazla eder. 2. El piyasasında sistemin bu kadar yeni ve bu durumdaysa satmayıp kullanman en mantıklısı olur.

Cihazın kondisyonunda hiçbir kusur yok, sadece topladığım sırada işten ayrıldığım için işlemciyi temin etmem uzun sürdü (yaklaşık 1,5 sene). Onu da bu senenin başında alınca kullanmaya başlayabildim. Kısaca gözüm gibi baktım. Şimdi de tekrar Mac'e geçeceğim için satmayı düşünüyorum.

Ama aklımdaki rakamın altında çıkması şaşırttı. 20+ bin düşündüğüm cihaz neden bu kadar düşük değerlendi anlamadım. Piyasaya göre çok mu eski kalıyor? (Uzun bir süredir Apple tarafındayım, piyasaya hakim değilim maalesef)

Cihazın kondisyonunda hiçbir kusur yok, sadece topladığım sırada işten ayrıldığım için işlemciyi temin etmem uzun sürdü (yaklaşık 1,5 sene). Onu da bu senenin başında alınca kullanmaya başlayabildim. Kısaca gözüm gibi baktım. Şimdi de tekrar Mac'e geçeceğim için satmayı düşünüyorum.

Ama aklımdaki rakamın altında çıkması şaşırttı. 20+ bin düşündüğüm cihaz neden bu kadar düşük değerlendi anlamadım. Piyasaya göre çok mu eski kalıyor? (Uzun bir süredir Apple tarafındayım, piyasaya hakim değilim maalesef)
10. 1200p Nesil olduğu için hocam. Bu sokete çok alıcı olmuyor maalesef. Yoksa aynı parayı Am4 veya 1200p için harcasaydınız, şuan çok daha iyi ederi olurdu. Ama bana sorarsanız sistem çok iyi olduğundan satmak yerine bununla ne kadar idare edebilirsiniz o kadar iyi.