i5-11400F işlemci için hava soğutucu önerisi

Hocam o zaman bu hava soğutmalar ne için?

Hocam o zaman bu hava soğutmalar ne için?
Uc seviye islemci dusun. Ucuz olanlar, simdiki 11400F, 9600X ya da R5 7500F gibi 65W harcayanlar. 6 cekirdekli olanlar diyelim. 105w seviyesi olanlar var ikinci seviyede, 8 cekirdekli ve onlarin X3D olanlari. Bu 1500 TL civarindaki hava sogutmalar onlara yeterli. Ama kocabaslara gelince, 16 cekirdekli vb. 150+ W harcayanlara yetmiyor artik onlarda. O zaman ya 3000+ TL Noctua hava sogutma ya da 360 mm sivi sogutma falan gerekiyor.

Peki fazla olur dediğinizle sizin daha iyi olur dediğiniz arası performans farkı olur mu uzun vadede.

Benim onerdigim 600 TL'lik olan 65W islemciyi tam yukte 70C civarinda tutmaya yetiyor. Gelecekte de yine 65W lik islemci alirsaniz onu da ayni sekilde calistirir. Bu da performans kaybi olmadan islemcinin tum gucunden yararlanabilmek demek. Daha ust seviye islemciye yetmeyecektir. Mesela 9700X'i varsayilan ayarlariyla yine rahatlikla sogutur ama elle OC yapacagim, 105W moduna zorlayacagim, bir de voltaj basacagim derseniz yetmez ornegin. Yok, benim butcem belli. Orta seviye takiliyorum zaten diyorsaniz da alin 600 TL'lik sogutucuyu, kalan para ile de RAM, SSD falan alin iste. Bosta duracagina o rada ise yarasin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…