Kule tipi soğutucu arıyorum, benzer konu açmışlar ancak önerilen ürün stoklarda yok. Bir de bir sorum var; ileride kafam esti AMD'ye geçtim, aldığım soğutucuyu kullanabilir miyim?

Gaming.gen.tr'de bunu buldum, sizce nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kule tipi soğutucu arıyorum, benzer konu açmışlar ancak önerilen ürün stoklarda yok. Bir de bir sorum var; ileride kafam esti AMD'ye geçtim, aldığım soğutucuyu kullanabilir miyim?

Amd'ye geçsenizde bu soğutucuyu kullanabilirsiniz. Linkini bıraktığınız soğutucu fiyatına göre çok üst düzey performans sergiliyor. Fazlasıyla yetecektir.

Fakat bu soğutucu 154mm yüksekliğe sahip almadan önce kasanızın kaç cm cpu fan yüksekliği desteklediğini kontrol edin.

Daha ucuz fiyata şu da var: Thermalright Assassin King 120 SE

Bu modelede bakabilirsiniz. İşlemcide çok uçmadıkça bu da yeterli olacaktır. Tabi Thermalright Phantom Spirit 120 SE çok daha kapsamlı ve daha uzun ömürlü bir soğutucu.

Düzenleme: Assassin King modeli 148mm yüksekliğe sahip.

Amd'ye geçsenizde bu soğutucuyu kullanabilirsiniz. Linkini bıraktığınız soğutucu fiyatına göre çok üst düzey performans sergiliyor. Fazlasıyla yetecektir.

Fakat bu soğutucu 154mm yüksekliğe sahip almadan önce kasanızın kaç cm cpu fan yüksekliği desteklediğini kontrol edin.

Daha ucuz fiyata şu da var: Thermalright Assassin King 120 SE

Bu modelede bakabilirsiniz. İşlemcide çok uçmadıkça bu da yeterli olacaktır. Tabi Thermalright Phantom Spirit 120 SE çok daha kapsamlı ve daha uzun ömürlü bir soğutucu.

Düzenleme: Assassin King modeli 148mm yüksekliğe sahip.
Yüksekliğini mezurayla ölçsem olur mu? Kasa EAtx baya büyükçe bir kasa.

Birde işlemciye göre fazla bir soğutucu olduğunu söylemişsiniz, ben geleceğe yatırım yapmak istiyorum, hem de hazır soğutucuyu iyi almışken bu işlemciye overclock yapabiliyor muyum?

@3613

Kasa modelinide yazabilirsiniz. Bir veri bulamazsak o zaman işlemci ile karşısındaki temperli cam arasını ölçün.
Hiç bir fikrim yok alalı 5 sene oldu. Markası da dilimin ucunda, hatırlarsam yazarım.

Sanırım işlemci kilitliymiş, yapacak bir şey yok. Zaten fırsatım olursa AMD'ye geçeceğim.

Birde işlemciye göre fazla bir soğutucu olduğunu söylemişsiniz, ben geleceğe yatırım yapmak istiyorum, hem de hazır soğutucuyu iyi almışken bu işlemciye overclock yapabiliyor muyum?

@3613
Intel'in F islemcilerinde, daha dogrusu K ibaresi icermeyenlerde carpan kilidi var ve OC yapilamiyor maalesef. Gelecekte sececeginiz islemci yine 65W olacaksa cok pahali bir sogutucu almaniza gerekte yok. Bosuna 1000 TL vermis olursunuz sadece. Mesela AMD Ryzen 5 9600X 65W bir islemci. Simdiki sisteminize gore gelecekte de muhtemelen orta seviye makine alirsiniz. O zaman 600 TL lik sogutucu o islemciye de yetecektir. 9800X3D falan almazsiniz saniyorum. Oyle bir sey alirsanizda zaten bu hava sogutmalarda yetmez, direkt 360 mm sivi sogutma falan gerekir.