Merhaba Arkadaşlar, hayırlı akşamlar dilerim. Size bir sorum olacak. Sistem bilgilerim şu şekilde:
İşlemci: Intel i5-11400F
Ekran Kartı: GTX 1650
İşletim Sistemi: Windows 11 Pro
Depolama: M.2 SSD 1 TB + SSD 500 GB
Benim merak ettiğim; bu sistemle hangi oyunları rahatlıkla oynayabilirim ve hangi oyunlarda sıkıntı yaşarım? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
2023 ve öncesi yıllarda çıkmış çoğu oyunu oynarsın, sonrası sıkıntı. 900p, 720p'ye falan düşürmen gereken oyunlar var, artık çıkan çoğu oyun minimum GTX1060 6GB istiyor, VRAM 4GB olunca sıkıntı.
Ne kadar sistemin eski kalmıs bile olsa, en son çıkan üst düzey grafikli AAA oyunlar dışında Last of Us gibi oyunlarda FSR açarak Low-m de 60 FPS üstü hedefleyebilesin.
Aynen, CP 2077, Alan Wake ve Starfield gibi oyunlardan bahsediyorum. Oynatsa bile düşük FPS alırsınız. 45 FPS civarı (Daha düşükte olabilir), tatmin oluyorsanız oynayabilirsiniz.
3050 performans anlamında pek tercih edilmeyen bi ekran kartı, yani medyada çöp olarak dolaşıyor diyebilirim. bahsettiğiniz AAA oyunları iyi grafiklerde oynamak için dediğiniz gibi 3060, veyahut f/p odaklı bişey almak istiyorsanız rx 6650xt tercih edebilirsiniz
3050 alma arkadasim kullaniyor suan icin oyunlarda yeteri kadar performans vermedigini hatta ETS 2 bile grafiklerinin kotu oldugunu soyledi. Bence almisken RTX 4060ti falan bakın.