i5 11400H & RTX 3050 Ti sistem oyunlarda ani takılma ve drop sorunu

Yer
İsrail
Normalde 2 hafta öncesine kadar oyunlar çok iyiydi şu an oyunlar ani takılma ve drop sorunu yaşıyorum. Formatı yeni attım, macunu değiştireli uzun bir süre olmadı. Sıcaklıklarım oyunda iyi; işlemci max sıcaklık 88, ekran kartı sıcaklığım ise 85-86 derece falan. Yani anlayamıyorum ne yapmam lazım? Ve FPS sabit 60 alıyorsam 60-40-30 olarak düşüyor.

• i511400H
  • 3050 Ti
  • 16 GB RAM

UP

Son düzenleme:
1. Sıcaklık Kontrolü: İşlemci ve GPU sıcaklıkları çok yüksek. İlk olarak, ekran kartı ve işlemcinin soğutma sistemlerini kontrol et:
- Fanların düzgün çalıştığından emin ol.
- Toz temizliği yaparak hava akışını artır.
- Termal macunu tekrar kontrol et ve gerekirse yenisini uygula.

2. Güç Ayarları: Windows güc ayarlarını optimize et:
- Denetim Masası’na gidin > Güç Seçenekleri.
- "Yüksek Performans" planını seçerek işlemcinin tam kapasitede çalışmasını sağlayın.

3. GPU Sürücüleri: Ekran kartı sürücülerini güncelle:
- NVIDIA web sitesinden en son sürücüyü indirip yükleyin.
- Üreticinin yazılımını kullanarak güncelleme yapın (NVIDIA GeForce Experience).

4. Oyun İçin Optimize Etme:
- Oyun içi grafik ayarlarını düşürerek FPS dalgalanmalarını azaltın.
- Gerekirse V-Sync veya FPS sınırı ayarlarını aktif hale getirin.

5. Arka Plan Uygulamaları: Oyun oynarken arka planda çalışan uygulamaları kapatın:
- Görev Yöneticisi’ni açarak gereksiz uygulamaları kapatın.

6. Disk Durumu: Sabit diskinizi kontrol edin:
- Disk birleştirme işlemi yapın (HDD için) veya SSD kullanıyorsanız, TRIM desteğini kontrol edin.
- Disk kullanımınızı izleyin, yüksek disk kullanımı olan uygulamaları kapatın.

7. Görev Yöneticisi İzleme: Oyun sırasında Görev Yöneticisi’ni açın:
- Eğer herhangi bir tekil uygulama veya hizmet CPU/RAM kullanıyorsa bunu gözlemleyin ve gereksiz olanları kapatın.

8. Overclock-test: Eğer daha önce overclock yaptıysanız, bu ayarları sıfırlayın:
- Stabilite için varsayılan ayarlara dönün ve sistemdeki sıcaklık değerlerini izleyerek deneyin.

9. Ağ Sorunları: Eğer bağlantı sorunlarından şüpheleniyorsanız:
- Router’ınızı yeniden başlatın.
- Kablosuz yerine kablolu bağlantı kullanmayı deneyin.

Bu adımları uyguladıktan sonra hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla teknik bilgi ve ayrıntılı destek almak için ek bilgi sağlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…