Mertcan39

Yetkin
Merhaba arkadaşlar, Xbox App üzerinden Farming Simulator 25 aldım ve uzun zamandır aynı problemi yaşıyorum ve sadece bu oyunda sorun yaşıyorum. Oyundan çıkış yaparken sistem kilitleniyor ve tepki vermiyor. Reset atarak sistemi geri açıyorum. 4/5 ay önce oyunu oynarken yine bu hatayı alıyordum oyunu oynamayı bıraktım. 4/5 aydır farklı oyunlarda hiç sorun yaşamadım. Bugün tekrar oynamak istedim ve 16.50 ve 17.31'de iki kere oyundan çıkarken sistemim kilitlendi. Minidump dosyası da yok. Bu cihazın neden kilitlendiğini nasıl bulabilirim?

Sistem

Windows 11 Home
Anakart Gigabyte B660M DS3H AX DDR4
İşlemci i5 12400
Ekran Kartı Gigabyte 3060 12 GB
RAM Kingston DDR 4 32 GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni PSU alıncaya kadar sistemi yüke bindirmeyin, zarar verebilir. PSU'lar genelde standart boyutta olur. Bazıları büyük olur fakat genelde ATX tüm kasalara uyum sağlar. PSU alırken etiketleyin yardımcı olurum.

MSI olarak şu gözüme çarptı bu sisteme yeter diye düşünüyorum.

Testin bitmesini bekliyorum bakalım ısındıkça değer düşecek mi.
233.webp

Bütçe nedir? O fiyata pek albenisi olan bir model değil.

Testin bitmesini bekliyorum bakalım ısındıkça değer düşecek mi.
Biraz daha W çekse sistem kapanacak zaten. Bence testi devam ettirmeyin, sorunun ne olduğu belli artık.

Ortalama sorun çıkarmayacak bir PSU olursa sevinirim hocam birkaç ay sonra alacağım için şu an bütçeden emin değilim açıkçası.

Bu iki model arasında seçim yaparsınız. Green daha iyi bir PSU, hem yarı modüler, hem de filtreleme kısmında kullanılan tüm kapasitörler Japon üretim Rubycon ve Nippon Chemi Con modeller. High Power biraz daha düşük bir model.

Bu iki model arasında seçim yaparsınız. Green daha iyi bir PSU, hem yarı modüler, hem de filtreleme kısmında kullanılan tüm kapasitörler Japon üretim rubycon ve nippon chemi con modeller. High Power biraz daha düşük bir model.

Teşekkürler hocam kaydettim bu iki cihazı :)

Bu iki model arasında seçim yaparsınız. Green daha iyi bir PSU, hem yarı modüler, hem de filtreleme kısmında kullanılan tüm kapasitörler Japon üretim rubycon ve nippon chemi con modeller. High Power biraz daha düşük bir model.

Hocam bir soru daha sorabilir miyim? Bilgisayar donduğunda yeniden başlattığım zaman oyun hangi diske yüklü ise o disk bilgisayarım ekranında gözükmüyor ancak BIOS'ta gözüküyor. Diskin bilgisayarım ekranına gelmesi için bilgisayarı komple kapatıp elektriğini kesip 2 3 kez güç tuşuna basmam gerekiyor. Bu neden kaynaklı olabilir?

Son düzenleme:
Teşekkürler hocam kaydettim bu iki cihazı :)

Hocam bir soru daha sorabilir miyim? Bilgisayar donduğunda yeniden başlattığım zaman oyun hangi diske yüklü ise o disk bilgisayarım ekranında gözükmüyor ancak BIOS'ta gözüküyor. Diskin bilgisayarım ekranına gelmesi için bilgisayarı komple kapatıp elektriğini kesip 2 3 kez güç tuşuna basmam gerekiyor. Bu neden kaynaklı olabilir?
SSD kaynaklı olabilir.