i5-12400F & RTX 4060 sistemde Cyberpunk 2077 için FPS düşüşü olmayan ayarlar nedir?

Murat07

Uzman
Merhaba arkadaşlar.

Sistemim:

• CPU: Intel Core i5-12400F
  • GPU: NVIDIA GeForce RTX 4060
  • RAM: 32 GB
Cyberpunk 2077 oynamak istiyorum fakat kararsız FPS yüzünden oynayamıyorum. CPU kullanımı çok yükseliyor, bazen GPU kullanımı CPU kullanımının altına düşüyor ve bu sırada FPS düşüşleri (stuttering) oluyor.

Rahat oynayabileceğim, FPS düşüşü olmayan ayarlar önerebilir misiniz? Neredeyse 2 yıldır oynamaya çalışıyorum.

Cyberpunk'ın kendi içinde bir sürü ayarları var hocam zaten. Hepsini denediniz mi? Sorun oyun kaynaklı gözükmüyor gibi. Cyberpunk güçlü bir oyun, işlemciye yük bindirebilir ama GPU kullanımını geçecek kadar değil. GPU kullanımı 90-95'in altına düşüyorsa eğer; darboğaz yapıyor demektir sistem. Ama elinizdeki işlemci ve gpu darboğaz yapacak donanımlar da değil. Sorun farklı gibi. Windows'ta ya da Nvidia'daki ayarlarınızda bir şey olabilir veya direkt donanımsal olabilir. Nvidia'nın kendi verdiği optimize ayarları denediniz mi 1080P çözünürlükte?

DLSS quality + frame generation açık, Ray Tracing kapalı, grafik ayarları genel olarak medium, texture high, crowd density medium, V-Sync kapalı, FPS limiti 90, NVIDIA güç modu maksimum performans, Windows güç planı yüksek performans. Bu şekilde Cyberpunk 2077 akıcı ve stuttersız çalışır.

Sizinle benzer sisteme sahip birisinin Cyberpunk test videosunu izledim. DLSS quality, texture high ve ray tracing off olacak şekilde 80-95 FPS alıyordu. Texture quality medium olarak güncelleyip bir de 80 FPS limiti koyarsanız sorunsuz oynayabilirsiniz diye düşünüyorum.

G-Sync on, V-Sync off olduğundan da emin olunuz. Muhtemelen monitör hertz değeriniz 80'den yüksektir. O yüzden G-Sync bu senaryoda önem arz ediyor.

Ön ayardan mediuma alayim yani hocam dogru mudur diğerlerini de sizin dediğiniz gibi yapayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…