i5 12400F sistem donuyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mansion
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 442
  • Etiketler Etiketler
    sorun
Yer
Samanyolu galaksisi/Güneş sistemi/Dünya
Bilgisayarda bazen yeniden başlattığımız zaman saat kendi kendine 1 saat geriden geliyor. 2 gün önce mavi ekran verdi ve bilgi toplayamadığından zorla kapatmak zorunda kaldık. Bugün de kendi kendine dondu ve zar zor kapattık. Ve ayrıca ekran kartından coil whine sesi geliyor galiba çok az bir şekilde. Sistem uzay montaj salı günü yeni kurduk sizce neden olabilir?

Sistem özellikleri:

• 1TB PNY CS900
  • 16GB Crucial ballistix
  • H610M-K Rev 2.0
  • ASUS DUAL RTX4060 Tİ 8GB
  • İ5 12400F
  • PYLON 650W

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu tarz sorunlar genelde windows kurulumundaki hatalardan meydana geliyor. Nadiren de olsa bios surumunde de kaynaklanabilir. Coilwine icin bir sey diyemem cunku o sans isi biraz. Temiz bi kurulum yapabilirseniz veya daha tecrubeli bir arkadasa yaptirisaniz iyi olur.

İlk defa duydum bu markayı. Temel sağlam olmamış ki sistem sağlam olsun. Saat sorunu bile PSU kaynaklı olabilir ama önce bir BIOS güncelle istersen, güncel değilse. Tekrar BSOD gelirse de döküm paylaş.

Pylon markasını duyunca ben de bir irkildim.. Sistemi herhangi bir yerden hazır almış olma şansınız var mı? Marka model veya sayfa paylaşabilir misiniz?

Sadece model yazmıştım. Saat sorunu PSU ile alakalı nasıl olabilir hocam? BIOS güncelleyeyim. Minidump atamam çünkü yok.

Pylon markasını duyunca ben de bir irkildim. Sistemi herhangi bir yerden hazır almış olma şansınız var mı? Marka model veya sayfa paylaşabilir misiniz?

Bizzat kendim kurdum.

XPG Pylon 650W ise gayet yeterli zaten bence Windows veya BIOS sürümü ile ilgili bir sorun var gibi.

Yeterli onda sorun yok. BIOS'u güncelleyeceğiz.

Kurulumun tecrübeyle ne alakası var? Kurulumu arkadaşıma kurdurdum, ama beni görüntülü aradı ben ona söyleyerek kurdurdum. BIOS güncelleyeceğim.

Son düzenleme:
Yeterli onda sorun yok. BIOS'u güncelleyeceğiz.

Kurulumun tecrübeyle ne alakası var? Kurulumu arkadaşıma kurdurdum, ama beni görüntülü aradı ben ona söyleyerek kurdurdum. BIOS güncelleyeceğim.
Windows isosu orijinal sitesinden inmemis olabilir, suruculer duzgun kurulmamis olabilir, eski dosyalari saklamak amacli yedekli kurulmus olabilir, uefi sisteme legacy kurulmus olabilir vs vs

Windows ISO'su orijinal sitesinden inmemis olabilir, suruculer duzgun kurulmamis olabilir, eski dosyalari saklamak amacli yedekli kurulmus olabilir, UEFI sisteme legacy kurulmus olabilir vs.

Orijinal Windows sitesinden kuruldu. Sürücüleri ben AnyDesk aracılığıyla kurdum. Sistem UEFI.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…