Recepsrn

Üyecik
Selamlar, mevcut masaüstü bilgisayarımı yükseltmek istiyorum. Sıfır sistemler çok pahalı olduğu için sıfır sistem almak yerine parçaları güncellemek daha mantıklı geliyor. Fakat pek bilgi sahibi değilim deneyimli arkadaşlardan tavsiye istiyorum mevcut pc mi upgrade etmek mantıklımı neler yapabilirim yada sıfır sisteme yönelmek daha mı mantıklı olur şimdiden teşekkürler.

not: hedefim 5070 e geçmek 2k bir monitörüm var garantiden sıfır yollandı şuanki mevcut sistemim ile fc27 gibi oyunları 2k da oynayabiliyorum fakat bazı oyunlar için 3060ti yeterli gelmiyor.

Anakart: B660m-A
İşlemci: 12400f
Ekran kartım: 3060ti
Ram: 16 gb
Kasa: Asus gt301
Güç Kaynağı: 650w

Son düzenleme:
5070 hedefliyorsan ilk olarak RAM kapasitesini 32 GB seviyesine çıkarman ve kartı takman yeterli olur. 12400F işlemcin 2K çözünürlükte yük ekran kartında olacağı için seni bir süre rahat götürür, ileride anakartına BIOS güncellemesi yapıp işlemcini yükseltirsin. 650W güç kaynağın kaliteli bir modele sahipse 5070 için yeterli gelecektir.

5070 hedefliyorsan ilk olarak RAM kapasitesini 32 GB seviyesine çıkarman ve kartı takman yeterli olur. 12400F işlemcin 2K çözünürlükte yük ekran kartında olacağı için seni bir süre rahat götürür, ileride anakartına BIOS güncellemesi yapıp işlemcini yükseltirsin. 650W güç kaynağın kaliteli bir modele sahipse 5070 için yeterli gelecektir.
Güç kaynağı modelimde Asus onu yazmayı unutmuşum teşekkür ederim.