METANİC

Başarılı
Herkese merhaba, oyunda ayarlarım yüksek düşük karışık durumda ve bomboş sunucuya girdiğimde 140 FPS'leri ancak görüyor, hareket falan edince daha da düşüyor. Dolu sunucuda ortalama 100 FPS veriyor. Çoğu zaman 70 civarına düşüyor. Drop değil direkt o civarlarda dolaşıyor.

Laptop kullanıyorum, daha bakımdan yeni geldi, sıcaklıklar normal seviyede. İşlemci watt sınırı 45'te, daha fazla yapmadım çünkü zaten oyun aşağı yukarı bu kadar çekiyor. Bu anticheat gelmeden önce böyle sorunlar yoktu diye hatırlıyorum. Oyuna 1-1.5 sene ara vermiştim ne olduysa o ara olmuş. Bir ara kod girip FPS falan arttırıyorduk, artık o da çalışmıyor. İşlemci %70 ekran kartı %40-50 civarı kullanıyor. Var mı yaşayan veya çözümü olan?

Sistemim: Excalibur G870 4060 i5 12450H 16 GB RAM.

BF bu ara çok ciddi raporlar alıyor. Özellikle dediğin gibi anticheat kaynaklı ''micro jitter, framepacing'' sorunu yaşayan çokça kullanıcıya denk geldim. İnanmayacaksın ama Ryzen 7 7800X3D ve RTX 5080 gibi sağlam sistemlerde bile bu sorun var. Ek olarak sunucular sıkıntılı. Offline girdiğinde o FPS değeri çok daha yüksek olacaktır. Senlik bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Diğer oyunların sorunsuz ise BF'nin düzelmesini bekleyebilirsin.

BF bu ara çok ciddi raporlar alıyor. Özellikle dediğin gibi anticheat kaynaklı "Micro jitter, framepacing" sorunu yaşayan çokça kullanıcıya denk geldim. İnanmayacaksın ama Ryzen 7 7800X3D ve RTX 5080 gibi sağlam sistemlerde bile bu sorun var. Ek olarak sunucular sıkıntılı. Offline girdiğinde o FPS değeri çok daha yüksek olacaktır. Senlik bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Diğer oyunların sorunsuz ise BF'nin düzelmesini bekleyebilirsin.

Evet diğer oyunlarımda sorun yok. Eskiden BF 2042'yi optimizasyonu leş diye oynayamazdım şimdi BF1 de gitti. :/ bilgilendirme için teşekkürler.