köprülü

Uzman
12. nesil 12500H işlemcili, gaming laptop var. PES 2021 oyunu yüklüyorum, oyun açılıyor ya da beyaz ekran gelip kapanıyor. Bilgisayarda 12. nesil işlemci var, Windows 11 kurulu. Biraz araştırdım 12. nesil işlemcili laptoplarda işlemci için ayrı bir program çalıştırmamız gerekiyor diye biliyorum. Bu sorunu başka nasıl çözebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
12. nesil 12500H işlemcili, gaming laptop var. PES 2021 oyunu yüklüyorum, oyun açılıyor ya da beyaz ekran gelip kapanıyor. Bilgisayarda 12. nesil işlemci var, Windows 11 kurulu. Biraz araştırdım 12. nesil işlemcili laptoplarda işlemci için ayrı bir program çalıştırmamız gerekiyor diye biliyorum. Bu sorunu başka nasıl çözebilirim?
Aşağıdaki adımları takip ederek PES 2021 başlangıç sorununu çözmeye çalışabilirsiniz:

1. Sistem Gereksinimlerini Kontrol Et:
- PES 2021'in minimum ve önerilen sistem gereksinimlerinin karşılandığından emin olun.

2. Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Windows 11 Güncellemeleri: Ayarlar > Güncelleme ve Güvenlik’e gidin ve güncellemeleri kontrol edin.
- Ekran Kartı Sürücüleri: NVIDIA veya AMD’nin resmi web sitesinden en son ekran kartı sürücülerini indirin ve yükleyin.

3. Oyun Dosyalarını Doğrulayın:
- Eğer oyunu Steam veya başka bir platformdan yüklediyseniz, oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin. (Örneğin: Steam’de sağ tıklayıp “Oyun hakkında” seçeneğine tıklayın ve “Dosyaları doğrula” seçeneğini kullanın.)

4. Grafik Ayarlarını Düşürün:
- Oyun içinde grafik ayarlarını en düşük seviyeye getirerek deneyin. Bu, bazı durumlarda performans sorunlarını çözebilir.

5. Uyumluluk Modu:
- Oyunun kısayoluna sağ tıklayıp, özellikler > Uyumluluk sekmesine gidin ve "Uyumluluğu çalıştır" seçeneğini işletim sisteminizin önceki bir sürümüyle uyumlu olacak şekilde ayarlayın (örneğin Windows 10).

6. Oyun İçindeki Ayarları Kontrol Edin:
- GPU ayarlarını kontrol edin. Bazı sistemlerde entegre ve bağımsız grafik kartı arasında geçiş yapılması gerekebilir. Oyun ayarları veya grafik kartı kontrol paneli üzerinden bu ayarları kontrol edin.

7. Arka Plan Uygulamaları Kapatın:
- Oyunu başlatmadan önce gereksiz uygulamaları kapatın. Özellikle, ekran kayıt, video akışı veya yoğun bellek kullanan uygulamalar PES 2021’in kapanmasına neden olabilir.

8. Isınma Kontrolü:
- Bilgisayarınızın aşırı ısındığını kontrol edin. Isı, işlemcinin veya grafik kartının davranışını etkileyebilir. Oyun oynarken bilgisayarın havalandırma deliklerinin açık olduğundan emin olun.

9. Oyun İçi Hatalar:
- Oyunun yapılandırma dosyalarında veya klasörlerindeki hatalar olabilir. Oyunu kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin.

Eğer tüm bu adımlar sorununuzu çözmezse, daha fazla teknik bilgi veya log dosyaları (hata mesajları) ile geri dönüş yapmanız yardımcı olabilir.