20669

Uzman
Merhaba,

Bilgisayarımda Intel'in vermiş olduğu stok soğutucuyu kullanıyorum. PC'yi zorlayınca sıcaklık 90 derecelere çıkıyor. Hatta OCCT testinde 4.40 GHz'den 3.60 GHz'e falan düştüğü oluyor. Bazen 3.40 oluyor, işlemci kendini kısıyor. i5 12600 işlemcim var fakat ileride i7 14700KF gibi güçlü işlemciler takabilirim.

Şu an mevcut anakartım MSI Pro H610M-E DDR4 sonradan bunu B760 bir anakarta yükseltmeyi düşünüyorum. Ama tabii sağlam bir kule tipi soğutucu lazım bana. Kasam: Rampage REDSKY 4x120mm RGB MESH.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Bilgisayarımda Intel'in vermiş olduğu stok soğutucuyu kullanıyorum. PC'yi zorlayınca sıcaklık 90 derecelere çıkıyor. Hatta OCCT testinde 4.40 GHz'den 3.60 GHz'e falan düştüğü oluyor. Bazen 3.40 oluyor, işlemci kendini kısıyor. i5 12600 işlemcim var fakat ileride i7 14700KF gibi güçlü işlemciler takabilirim.

Şu an mevcut anakartım MSI Pro H610M-E DDR4 sonradan bunu B760 bir anakarta yükseltmeyi düşünüyorum. Ama tabii sağlam bir kule tipi soğutucu lazım bana. Kasam: Rampage REDSKY 4x120mm RGB MESH.
Bütçe? Neyse, atılmadıysa para önemli değil.

Merhaba,

intel icin alabilecegin acik ara en iyi hava sogutma

ferckleNN yazmış ama bende teyit etmek için yazacağım. PC işi yapıyorum, çeşitli soğutucu kullanıdım. Bu rakama (1600 TL.) gerçekten harika soğutucu. Cidden üst düzey bir soğutma performansı var. Çinli 240 mm sıvı soğutmaların alayını döver. Hiç düşünmeyin direk alın. Hatta eğer istediğiniz performansı alamazsanız, aldığınız rakama (1600 TL.) ben sizden geri alacağım.

Aldım gayet memnunum, forza 4 işlemcim 95-100 dereceden aşşağıya inmez iken artık 57 derece 65 üstü görmüyor. Tek sıkıntı anakartımda argb girişi bulunmuyor argb kontrolcüsü alacağım bir öneriniz var ise yazabilirsiniz.