Detaylar
Kim cevapladı?Anakartınız 3+1+1 (50A) Mosfet yapısına sahip. Kağıt üzerinde besleyebilir ancak ısınır.Gigabyte H610M-K anakart ve i5-13400F kullanıyorum. Render ve repack yaparken VRM'ler 100dereceye ulasiyor ve islemcinin Watt'i 65 sabit kalıyor. VRM'lerin 30-35 dk boyunca 100 olmasi sıkıntı yaratir mi?
Fakat sizin sıcaklıklar fazla geldi. Anakart etrafındaki hava akışı nasıl?
Anakartınız 3+1+1 (50a) MOSFET yapısına sahip. Kağıt üzerinde besleyebilir ancak ısınır.
Fakat sizin sıcaklıklar fazla geldi. Anakart etrafındaki hava akışı nasıl?
Havalandirmasi bu sekilde.
Kasanın önü mesh panel mi?
Havalar cok sıcak oldugu icin kasanin onunu sokup kullanıyorum.
Sol üstteki fanı ters çevirip egzoz olarak kullanırsan belki biraz daha iyi olabilir. Sıcak hava yukarı çıkar mantığı ile. Önde içeri üfleyen fan var mı?
Bazı kartlarda VRM 112 derecelere kadar dayanabiliyor ama performansı düşüyor o zamanda.
Bazı kartlarda VRM 112 derecelere kadar dayanabiliyor ama performansı düşüyor o zamanda.
Altta ki görselde mavi çizgiler içeri alınan hava, kırmızı çizgiler dışarı atılan hava, sarı çizgiler ise kasanızın üzerine taktığınız fanlar. Üstteki fanlar dışarı üflüyor ise en azından birini içeri üfkeyecek şekilde ters çevirip deneyin.Havalar cok sıcak oldugu icin kasanin onunu sokup kullanıyorum.
Stok fan kullandığınız için muhtemelen mosfet'ler işlemci ısından da etkileniyor.
Kasanızın önünde şuan fan yoksa bu da etkiler.Havalar cok sıcak oldugu icin kasanin onunu sokup kullanıyorum.
Dosya Ekleri
Stok soğutucu olması iyi bence en azından hava üflüyor, kule tipi olsa o da olmayacak
. Dediğin gibi giren hava akışı iyi olursa dengelenir birazda olsa .
3 egzozdan birini intake olarak çevirin. Kasanın arkası boşsa (doğrudan duvara vs. bakmıyorsa) en arkadaki fanı çevirebilirsiniz. Dolu ise üstte duran fanlardan birini veya ikisinide çevirip deneyin.Kasanin onunde 3 tane daha fan var. 3 egzoz 3 iceri olacak sekilde kullanıyorum.