Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ataberk54

Üyecik
Battlefield 6 indirdim ve secure boot sorunu aldım, msinfo32'de kontrol ettiğimde secure boot ayarı etkin değil. TPM hazır durumda. Disk bölümleme biçimi GPT. Hepsini kontrol ettim fakat anakartımın güncel olup olmadığını bilmiyorum. Brick sorunu olduğunu duydum ve nasıl çözümleyeceğimi bilmiyorum. Yardım eder misiniz?
  • Gigabyte B760M DS3H DDR4
  • MSI RTX 3080 Ti Ventus 3X 12G OC
  • İ5-13400F
  • 32gb RAM
  • Windows 11

Çözüm
AM5 sistemlerde Secure Boot kaynaklı brick sorunu pek duymadım, genelde AM4 anakartlarda vardı, sizin sorunsuz bir şekilde Secure Boot açabilmeniz gerekiyor.

Ayrıca böyle bir problem yaşasanız bile anakartta QFlash+ olduğu için BIOS yazdırarak sorundan kurtulabilirsiniz.

@Ataberk54
O BIOS dosyasının ismini Gigabyte.bin yapacaksınız, sistem kapalıyken atkadaki BIOS yazan porta USB'yi takıp, anakartın üzerindeki qflssh+ butonuna basacaksınız aynı BIOS'u tekrar yazacak, kurtaracak.

Bu sorun olmayabilir de denemeden bilemeyiz.

O BIOS dosyasının ismini Gigabyte.bin yapacaksınız, sistem kapalıyken atkadaki BIOS yazan porta USB'yi takıp, anakartın üzerindeki qflssh+ butonuna basacaksınız aynı BIOS'u tekrar yazacak, kurtaracak.

Bu sorun olmayabilir de denemeden bilemeyiz.
Sorunum çözüldü gibi duruyor. şimdilik herhangi bir problem yaşamadım oyunu da açabiliyorum ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. Siz yardımcı olmasanız çözmem çok zordu.