Anakartların FPS'ye etkisi yok denecek kadar azdır. Giriş seviye anakarta üst seviye işlemci takılırsa anakart ısınır işlemcinin frekansını düşürür o bile çok az etkiler. Sizde böyle bir durum yok. Her oyunda %100 olmazda Witcher 3 çok ağır bir oyun. Witcher 3 RT Ultra+ ayarlarda mı oynuyorsunuz? Frame gen açık mı?
NVIDIA Denetim Masası ayarlarında kenar yumuşatma ve doku gibi ayarları Ultra kalite yapın. Nvidia denetim masası veya oynadığınız oyunlarda vsync açıksa kapatın.
Eğer kullanım %95 ve üstüyse sorun yok. Kullanım %85-90 falan oluyorsa darboğaz var demektir. Bazı oyunlar mesela Spider-Man Remastered 7800X3D bile taksan darboğaz yapıyor. Her oyunda Full yüke girmez. Yaklaşık %3-4 pay bırakabilir. Attığınız fotoğraf online bir oyuna benziyor. Online oyuna göre RAM kullanımı bana fazla gibi geldi.Virüs olma ihtimaline karşı Malwarebytes ile tam tarama yapın.
Malwarebytes offers real-time antivirus, advanced anti-malware and privacy protection for all your devices. Launched in 2004 as a free virus scan, we still offer a free basic version 20 years later. Learn more.
www.malwarebytes.com