Picky
Uzman
Arkadaşlar birkaç gündür Mafia Definitive Edition oynuyorum. Oyunda ara ara anlık takılmalar yaşıyorum. Örneğin çatışma esnasında ya da hızlı bir şekilde araç sürerken anlık takılmalar yaşıyorum. Bu sorun bazen de hiç olmuyor, mesela dün oynadığımda bu sorun oluyorken, bir sonraki gün oynadığımda hiç yaşamayabiliyorum. Neyden kaynaklıyor olabilir. Benzer sorunu yaşayanlar olmuş, genelde tam ekranla alakalı olduğunu yönünde mesajlar gördüm. Dikey senkronizasyonu kapattığımda büyük oranda düzeldi ancak ara ara hala oluyor. %1 ve %0.1 Low ile ilgili olabilir mi bilmiyorum. MSI Afterburner kurdum ancak sorunun %1 & %0.1 mi yoksa başka şeyden mi kaynaklandığını nasıl anlayabilirim? Çünkü oyunu oynarken afterburner değerlerine de pek odaklanamıyorum. Kayıt filan mı almam lazım?
Bu arada benzer anlık takılmaları masaüstünde de yaşıyorum. Örneğin windows tuşuna basıyorum 1-2 saniye takılıp öylesi açılıyor ya da görev çubuğunda en sağa mouse ile tıkladığımızda açık olan her şeyi aşağı indiriyor ya o da benzer şekilde 1-2 saniye takıldıktan sonra gerçekleşiyor.
Sistem:
i5 13400F işlemci
MSI PRO B660-A Anakart
MSI RX 6800 Ekran kartı
XPG Gammix D35 2x8 GB CL16 3200 MHz DDR4 RAM
FSP Hyper Pro H3 650W 80+ Bronze PSU
Bu arada benzer anlık takılmaları masaüstünde de yaşıyorum. Örneğin windows tuşuna basıyorum 1-2 saniye takılıp öylesi açılıyor ya da görev çubuğunda en sağa mouse ile tıkladığımızda açık olan her şeyi aşağı indiriyor ya o da benzer şekilde 1-2 saniye takıldıktan sonra gerçekleşiyor.
Sistem:
i5 13400F işlemci
MSI PRO B660-A Anakart
MSI RX 6800 Ekran kartı
XPG Gammix D35 2x8 GB CL16 3200 MHz DDR4 RAM
FSP Hyper Pro H3 650W 80+ Bronze PSU