Picky

Uzman
Arkadaşlar birkaç gündür Mafia Definitive Edition oynuyorum. Oyunda ara ara anlık takılmalar yaşıyorum. Örneğin çatışma esnasında ya da hızlı bir şekilde araç sürerken anlık takılmalar yaşıyorum. Bu sorun bazen de hiç olmuyor, mesela dün oynadığımda bu sorun oluyorken, bir sonraki gün oynadığımda hiç yaşamayabiliyorum. Neyden kaynaklıyor olabilir. Benzer sorunu yaşayanlar olmuş, genelde tam ekranla alakalı olduğunu yönünde mesajlar gördüm. Dikey senkronizasyonu kapattığımda büyük oranda düzeldi ancak ara ara hala oluyor. %1 ve %0.1 Low ile ilgili olabilir mi bilmiyorum. MSI Afterburner kurdum ancak sorunun %1 & %0.1 mi yoksa başka şeyden mi kaynaklandığını nasıl anlayabilirim? Çünkü oyunu oynarken afterburner değerlerine de pek odaklanamıyorum. Kayıt filan mı almam lazım?

Bu arada benzer anlık takılmaları masaüstünde de yaşıyorum. Örneğin windows tuşuna basıyorum 1-2 saniye takılıp öylesi açılıyor ya da görev çubuğunda en sağa mouse ile tıkladığımızda açık olan her şeyi aşağı indiriyor ya o da benzer şekilde 1-2 saniye takıldıktan sonra gerçekleşiyor.

Sistem:
i5 13400F işlemci
MSI PRO B660-A Anakart
MSI RX 6800 Ekran kartı
XPG Gammix D35 2x8 GB CL16 3200 MHz DDR4 RAM
FSP Hyper Pro H3 650W 80+ Bronze PSU

Arkadaşlar birkaç gündür Mafia Definitive Edition oynuyorum. Oyunda ara ara anlık takılmalar yaşıyorum. Örneğin çatışma esnasında ya da hızlı bir şekilde araç sürerken anlık takılmalar yaşıyorum. Bu sorun bazen de hiç olmuyor, mesela dün oynadığımda bu sorun oluyorken, bir sonraki gün oynadığımda hiç yaşamayabiliyorum. Neden kaynaklıyor olabilir. Benzer sorunu yaşayanlar olmuş, genelde tam ekranla alakalı olduğunu yönünde mesajlar gördüm. Dikey senkronizasyonu kapattığımda büyük oranda düzeldi ancak ara ara hala oluyor. %1 ve %0.1 Low ile ilgili olabilir mi bilmiyorum. MSI Afterburner kurdum ancak sorunun %1 & %0.1 mi yoksa başka şeyden mi kaynaklandığını nasıl anlayabilirim? Çünkü oyunu oynarken Afterburner değerlerine de pek odaklanamıyorum. Kayıt filan mı almam lazım?

Bu arada benzer anlık takılmaları masaüstünde de yaşıyorum. Örneğin Windows tuşuna basıyorum 1-2 saniye takılıp öylesi açılıyor ya da görev çubuğunda en sağa mouse ile tıkladığımızda açık olan her şeyi aşağı indiriyor ya o da benzer şekilde 1-2 saniye takıldıktan sonra gerçekleşiyor.

Sistem:
i5 13400F işlemci.
MSI Pro B660-A anakart.
MSI RX 6800 ekran kartı.
XPG Gammix D35 2x8 GB CL16 3200 MHz DDR4 RAM.
FSP Hyper Pro H3 650W 80+ Bronze PSU.

Sürücülerin güncel mi DDU ile güvenli mod da açıp sürücüleri tamamen temizleyip tekrar en son sürümü kurabilir misin kurarken internet bağlantısı olmasın, Windows Update güncel mi başka oyunlarda oluyor mu bir de sıcaklık değerlerini kontrol eder misin CPU GPU sıcaklık değerlerini MSI Afterburner programı ile internette nasıl kullanıldığını bulabilirsin basit zaten.

Mafia: DE'de oyunu tam ekran moduna almadiginiz surece oyun BitBlt kullandigi icin her turlu V-Sync acmis gibi oluyor. Oyunu tam ekran moduna alin, borderless vs. olmasin. Sonrasinda V-Sync'in kapali olduguna emin olduktan sonra tekrar deneyin.

Sürücülerin güncel mi DDU ile güvenli mod da açıp sürücüleri tamamen temizleyip tekrar en son sürümü kurabilir misin kurarken internet bağlantısı olmasın, Windows Update güncel mi başka oyunlarda oluyor mu bir de sıcaklık değerlerini kontrol eder misin CPU GPU sıcaklık değerlerini MSI Afterburner programı ile internette nasıl kullanıldığını bulabilirsin basit zaten.
BIOS güncel, ekran kartı sürücüsünü de her güncelleme çıktığında AMD Cleanup Utility ile kaldırıp yenisini kuruyorum ama şu an dediğiniz gibi DDU ile sildim ve tekrar yükledim. Başka oyun bu aralar pek oynamadım hocam. Oluyor ya da olmuyor desem doğru olmaz. Başka bir hikayeli oyunda da deneyeceğim. Sıcaklık değerlerini yazıcam şimdi oyuna giricem.

Mafia: DE'de oyunu tam ekran moduna almadiginiz surece oyun BitBlt kullandigi icin her turlu V-Sync acmis gibi oluyor. Oyunu tam ekran moduna alin, borderless vs. olmasin. Sonrasinda V-Sync'in kapali olduguna emin olduktan sonra tekrar deneyin.
Bunu yapmıştım aslında hocam ama emin olmak için tekrar bakıcam. Ayrıca aşağıdaki resimde hangisini seçmem gerekir? Fark eden bir şey var mı? Hep üstte hali hazırda seçili olan seçenek ile girdim oyuna.

1764572243621.webp

bir de sıcaklık değerlerini kontrol eder misin CPU GPU sıcaklık değerlerini MSI Afterburner programı ile internette nasıl kullanıldığını bulabilirsin basit zaten.
Edit: GPU max 67 derece, CPU ise max 48 derece gördü hocam.

Son düzenleme:
BIOS güncel, ekran kartı sürücüsünü de her güncelleme çıktığında AMD Cleanup Utility ile kaldırıp yenisini kuruyorum ama şu an dediğiniz gibi DDU ile sildim ve tekrar yükledim. Başka oyun bu aralar pek oynamadım hocam. Oluyor ya da olmuyor desem doğru olmaz. Başka bir hikayeli oyunda da deneyeceğim. Sıcaklık değerlerini yazacağım şimdi oyuna gireceğim.

Bunu yapmıştım aslında hocam ama emin olmak için tekrar bakacağım. Ayrıca aşağıdaki resimde hangisini seçmem gerekir? Fark eden bir şey var mı? Hep üstte halihazırda seçili olan seçenek ile girdim oyuna.

Eki Görüntüle 206907

Edit: GPU Max 67 derece, CPU ise Max 48 derece gördü hocam.

Hocam sıcaklıkla alaka bir sorun yok DDU güvenli mod da silip sürücüleri tekrar kurduysan eğer hala çözüm olmadıysa başka bir sebepten demek ki, başka hikayeli oyun dene ama masaüstünde de olduğunu söyledin virüs olmadığına emin misin, bir de eğer müsait isen imkan var ise temiz bir internete bağlı olmadan format atabilir misin sürücüleri resmi siteden en güncelini kur eğer hala yine aynı sorunlar olursa masaüstünde veya oyunlarda donanım sorunu olabilir ama yine de farklı oyunlarda dene önce.

Bunu yapmıştım aslında hocam ama emin olmak için tekrar bakıcam. Ayrıca aşağıdaki resimde hangisini seçmem gerekir? Fark eden bir şey var mı? Hep üstte hali hazırda seçili olan seçenek ile girdim oyuna.
Bir fark olmamasi gerekiyor diye hatirliyorum. 2K hesabiniz ile isiniz varsa launcher ile acmak daha iyi olur tabii ancak ikisi de ayni .exe'yi aciyor olsa gerek.