i5 13400F ve RTX 4060 Ti kasa nasıldır? Ne kadar süre götürür?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ilto
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 59
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B

Öyle bir şey yok hocam Galax markası gayet iyi bir markadır. Ayrıca attığınız 6700XT ekran kartı 4070 ile kıyaslamak bile saçmalık olur.

Teşekkürler hocam.

Mümkündür hocam 30-40 arası uygundur. Fakat 1TB SSD ve 32 GB RAM olursa çok iyi olur.
Merhaba hocam, dün istediğiniz özelliklere sahip kaliteli bir hazır sistem buldum. Parça kalitesi olsun, performans/verimlilik olsun ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır. Tavsiyem attığım sisteme sıvı soğutucu eklemeniz olacaktır. 2K çözünürlükte performans sağlayan bir sistem olduğu için 2K bir monitörünüzün olması sizin adınıza daha iyi olur. 16GB VRAM'de ekran kartının cabası gerçekten.

@ilto Buyurun hocam. 4070 yerine 7800 XT tercih edilebilir. 7500F için sıvı soğutmaya ihtiyacınız yok. 1-1.5K fiyatlarında bir hava soğutucu işinizi görür. Ayrıca Galax kötü bir marka değil onu söyleyen kimse dikkate almayın.

Eğer NVIDIA isterseniz de bunu alabilirsiniz.

Hocam GALAX için kim iyi bir üretici olmadığını söylediyse bu konulardan pek anlamadığını söylemek doğru olur. Öte yandan Nvidia dandik firmalar ile çalışmaz.

Hocamın gösterdiği iki seçenek de çok güzel her ikisi de sizi gayet tatmin edecektir.

Yorumlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Hepsine teker teker baktım.

Aşağıda arkadaşımla beraber şöyle bir sistem hazırladık:

ANAKART: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

İŞLEMCİ: AMD Ryzen 5 7600 Altı Çekirdek 3.80 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

RAM: Corsair Vengeance RGB Expo 32 GB (2x16) DDR5 5600 MHz CL40 CMH32GX5M2B5600Z40 RAM Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

EKRAN KARTI 1: Sapphire RX 7800 XT PULSE 11330-02-20G 256 Bit GDDR6 16 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

EKRAN KARTI 2: Sapphire RX 6700 XT Pulse 11306-02-20G 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

SSD: Samsung 990 PRO MZ-V9P1T0CW Soğutuculu PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

KASA:
İŞLEMCİ SOĞUTUCU:
Ekran kartı olarak 2 tane ayarladık. Arasında tabii ki de performans ve fiyat olarak fark vardır (8K).

Daha uygun olan ekran kartını seçersem ne kadar kullanabilirim. Performans olarak beklentim nasıl olmalı?

O kadar hazır sistem önerdik. Siz hala 45 bin liralara kendiniz topluyorsunuz. 45 bin lira bütçeniz varsa 4070 Ti sistem önerelim. Bu bütçelere kendiniz toplamayın hazır sistem alın.

Hocam o RAM ne öyle daha iyisini bulmak kolay. Ayrıca 7600 alacağınıza 7500F alın sonra upgrade edersiniz. 6700XT güzel kart ama bu bütçede sıfır alınmaz 4070 hatta 4070 Ti alınabilecekken. Size kim önerdi o kartı bu bütçede çok merak ediyorum.

7600 ile arasında fiyat farkı çok olmadığı için seçmiştik. RAM için MHz hızımı düşük geldi? AMD ekran kartlarında bilgim olmadığı için arkadaşım önerdi.

RX 7800 XT ile RTX 4070 karşılaştırmalarına baktığım zaman RX 7800 XT tercih edildiğini gördüm.

Bu bütçe için AMD ekran kartı mı yoksa NVIDIA ekran kartı mı tercih edilmeli?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…