Rakun Reiz

Uzman
RTX 5060, Intel i5-13400F işlemci 2x8 16 GB DDR4 RAM var sistemde XMP destekli 3200 MHz de çalışıyor, RAM'leri yükseltmek istiyorum DDR5 yüksek frekans RAM yapacağım buna göre anakart lazım ne önerebilirsiniz, bir de PCI 4-5 hangisi olmalı, M.2 SSD slotu da en azından 2 tane olsa çok iyi olur, anakart RAM 4 kanal mı olmalı 2 kanal mı, bütçe dostu bir şey lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDR5 sisteme güncellemek büyük külfet. Ben yerinizde olsam işlemci yaparım.
F/P performans olarak Z ya da B yongalı bir DDR5 anakart bulmanız bununla uygun RAM'ler almanız sonucu size çok fazla bir performans getirisi olmayacak. Bu yatırımı işlemci olarak yapsanız size performans getirisi çok daha fazla olur. İlla daha fazla depolama istiyorsanız tek M.2'ye daha fazla TB veren modeller yahut SATA girişli SSD'ler 2.5" 3.5" HDD'ler almanız daha makul olur.
Anakartınızın büyük ihtimalle Single 32 RAM desteği de vardır ( kesin olmamakla beraber) 64 GB RAM'a kadar yükseltmeniz mümkün olabilir.

DDR5'e geçmek yerine bence 14700F alıp DDR4 de kalmak bence daha iyi. Benim fikrimce.

DDR4 Anakart https://www.akakce.com/anakart/en-u...-lga1700-ddr4-micro-atx-fiyati,271436047.html

DDR5 Anakart https://www.akakce.com/anakart/en-u...lga1700-ddr5-micro-atx-fiyati,1039121537.html

DDR5 RAM

DDR5 sisteme güncellemek büyük külfet. Ben yerinizde olsam işlemci yaparım.
F/P performans olarak Z ya da B yongalı bir DDR5 anakart bulmanız bununla uygun RAM'ler almanız sonucu size çok fazla bir performans getirisi olmayacak. Bu yatırımı işlemci olarak yapsanız size performans getirisi çok daha fazla olur. İlla daha fazla depolama istiyorsanız tek M.2'ye daha fazla TB veren modeller yahut SATA girişli SSD'ler 2.5" 3.5" HDD'ler almanız daha makul olur.
Anakartınızın büyük ihtimalle Single 32 RAM desteği de vardır ( kesin olmamakla beraber) 64 GB RAM'a kadar yükseltmeniz mümkün olabilir.
3200 DDR4 den, DDR5 6000-7000 MHz rame geçsem fark olmaz mı şimdi, Roblox Minecraft oynuyom genelde ramler kullanıyor en fazla