Detaylar
Kim cevapladı?Stormweaver
Uzman
Çözünürlük nedir hocam? 1080p'de darboğaz olur.i5-13400F kullanıyorum. RX 9070 XT ile uyumlu mudur?
Son düzenleyen: Moderatör:
ogzhn
Yetkin
Şu an 1080 var ama ekran kartı idealse 2K monitör alırım minimum.
2K şart. Bu kart 1080p kartı değil zaten.Şu an 1080 var ama ekran kartı idealse 2K monitör alırım minimum.
Grafiği fullediğin sürece pek de bir sorun olmaz. Rekabetçilerde üç beş tökezletir o kadar ama çok da takılacak bir şey değil bence. Al kullan gitsin.
Yani göreceğin darboğazda o kadarlık olur çokta takma.
Yani göreceğin darboğazda o kadarlık olur çokta takma.
İleride 2K monitöre geçmeyeceksen o kartı kasa içinde yatırmanın pek anlamı yok, harcadığın paraya yazık.
Belki adam hardcore rekabetçi oynuyor, gidip de 2K'ya geçmeyeceksen parana yazık gibi söylemlere gerek yok. Olur da 9070XT vb. bir kart almaya yeltenirsin de 1080p monitörün olduğu için kasanın içinde yatırmaz, daha güçsüz bir kart tercih edersin.
Bu kartı kullanmak için ille de 2K'ya ihtiyacın yok nasıl olsa, ki 2K standart da değil. Her ne kadar artık 1080p oyunculuğun bir anlamı kalmamış olsa da ülkenin %70'i hâlâ 1080p monitörde oyun oynamaya devam ediyor. Bu tip birçok yayıncı da sisteminde 5080/5090 barındırmasına rağmen 1080p monitörde kullanıyor bu kartları.
Darboğaz kavramının amacı, insanlara bütçelerini olabildiğince verimli harcatmak. Aldığı kartın gücünden yararlanmıyorsan fazladan para verip üst model almanın ne manası kalıyor?Belki adam hardcore rekabetçi oynuyor gidip de 2K geçmeyeceksen parana yazık gibi söylemlere gerek yok. Olurda 9070XT vb. bir kart almaya yeltenirsin de 1080p monitörün olduğu için kasanın içinde yatırmaz daha güçsüz bir kart tercih edersin.
Bu kartı kullanmak için ille de 2K'ya ihtiyacın yok nasıl olsa, ki 2K standartta değil. Her ne kadar artık 1080p oyunculuğun bir anlamı kalmamış olsa da ülkenin %70'i hala daha 1080p monitörde oyun oynamaya devam ediyor. Bu tip birçok yayıncı da sisteminde 5080/5090 barındırmasına rağmen 1080p monitörde kullanıyor bu kartları.
Sırf "beğenmedim" attığım için bana geri çevirmende komik)
Rekabetçi için zaten işler daha saçma bir noktada; onlar 3A oyunlar kadar ekran kartı ağırlıklı değil. Ayrıca 2K olmasının ne ilgisi var rekabetçi oyunlarla? 7900XT'yi 2K monitörde kullanırken de zaten çoğu zaman işlemci limitindesin.
Darboğaz kavramının amacı, insanlara bütçelerini olabildiğince verimli harcatmak. Aldığı kartın gücünden yararlanmıyorsan fazladan para verip üst model almanın ne manası kalıyor?
Rekabetçi için zaten işler daha saçma bir noktada; onlar 3A oyunlar kadar ekran kartı ağırlıklı değil. Ayrıca 2K olmasının ne ilgisi var rekabetçi oyunlarla? 7900XT'yi 2K monitörde kullanırken de zaten çoğu zaman işlemci limitindesin.
Darboğaz olur ya diyerek daha az performans alabileceği bir kartı almak ne kadar mantıklı? Sanki darboğaz olacak diye 9070XT yerine 9060XT veya 5060 Ti falan alsa darboğazlı 9070XT'den alacağı değer daha fazla olacakmış gibi konuşmayın. Adamda Ryzen 1. veya Intel 9. nesil bir işlemci yok.
AAA oyunlarda ayarları genel olarak fulleyeceğinden alacağın FPS değeri de ona göre oluyor, işlemcinin yükü ona göre düşüyor. Rekabetçi oyunlarda genelde düşük çözünürlük + düşük ayar kullandığı için birçok kullanıcı doğal olarak ekran kartı fazla kare üretiyor, işlemci de bu kareleri yeterince işleyemiyor, darboğaza giriyor. Daha farklı bir açıklamaya ihtiyaç var mı?
AAA oyunlarda grafikleri fullediği sürece darboğaz falan yaşamayacak, çatır çatır oyununu oynayacak bu arkadaş. Daha güçlü işlemcilere nazaran %5-8 arasında bir FPS kaybı olur ki bu da gayet normal bir değer olacaktır. Yok, olmaz diyorsan da 5700X+9070XT kullanıyorum.
İlle de kanıt video mu atmak gerekiyor, ben anlamıyorum şahsen. Buyur kendin bak; FSR Auto olduğu vakit darboğaz yiyorum, onun harici tık yok, o da Frame Generation+FSR köpek gibi kare ürettiğinden normal karşılıyorum. 3440x1440p'de kullansam da bu demek değil 1080p'de paşa paşa kullanamam.
13400F'in de 5700X'ten daha performanslı olduğunu düşünürsek 1080p'de de rahat rahat kullanılır. Ezbere bassak iyi olur ama maalesef basmıyoruz. Darboğaz olur diyerekten alınabilecek iyi parçaları elin tersiyle itmek veya "paranı boşa harcarsın, kasanda yatırmanın anlamı yok" gibi saçma sapan söylemlerin de lüzumu yoktur.
Yeni konular
-
-
-
-
60.000 TL bütçe ile Gaming.Gen.TR hazır sistem karşılaştırması
- Angus Young
-
Akılalmaz güvenlik açığı: Kullanılmış numaraları yeniden satıyorlar
- Rubiks Cube
-