Detaylar
Kim cevapladı?Ella Freya
Üstün
- Makaleler
- 1
Çok fark olur. 7600 seviyesine gelirsiniz. Anakartınız ne?
MSI z790 tomahawk
MSI Z790 tomahawkÇok fark olur. 7600 seviyesine gelirsiniz. Anakartınız ne?
Argo
Uzman
Yapılır, çok fark olur.Merhaba şu an kullanmış olduğum 13400F'den 14600K'ya geçiş yapılır mı?
Fark yaratır mı teşekkürler?
7900xt
Teşekkürler bu arada fark olur tabi ki ama benim bilmek istediğim çok fark ne mesela oyunlarda FPS harici ekran kartı 7900xt var 32gb ddr5 6800mhz ram
Ama mesela bu sistemde 1080p monitör kullanıyorum ve en kotu 2k olması gerek onun farkındayım
Ella Freya
Üstün
- Makaleler
- 1
Anakartınız güzel, gayet iyi olur.
Argo
Uzman
FPS artar onun harici şöyle diyeyim oyunlarda daha az gecikme, %1 fps daha yüksek olur dolayısıyla oyun yağ gibi akar işlemci daha hızlı ve cevaplı çalışacağı için, oyundaki FPS artacağı için input lag da azalır, FPS artacağı için akıcılık da artabilir eğer monitörün o kadar FPS'yi destekliyorsa. ileride alacağınız ekran kartları için ek bir işlemci + anakart güncellemesine gerek duymazsın gayet güçlü bir işlemci çünkü yani günümüzün orta-yüksek sınıf arası bir işlemcisi. Bu işlemciye OC destekli bir anakart beraberinde OC da yapabilirsin sağlam bir soğutucun olduğu zaman, bu da ek performans demek ama i5 13400f için daha spesifik anakartlar gerekiyor. Onun dışında İş için kullanacaksanız da daha az sürede işlerinizi tamamlarsınız. Günlük kullanımda pek bir fark olmaz ama mesela bir sürü oyun açtınız alt hesaplarınızla çar kasıyorsunuz diyelim o zaman daha hızlı çalışır.7900xt
Teşekkürler bu arada fark olur tabi ki ama benim bilmek istediğim çok fark ne mesela oyunlarda FPS harici ekran kartı 7900xt var 32gb ddr5 6800mhz ram
Ama mesela bu sistemde 1080p monitör kullanıyorum ve en kotu 2k olması gerek onun farkındayım
Eline koluna sağlık çok güzel açıklama yaptın bir şey daha sormak istiyorum %1 FPS dedin oyunlarda o kadar az mı fark olur ayrıca zaten benim için son işlemci yükseltmesi olur çünkü lga 1700 14.nesilde son sonrası büyük ihtimal AMD olacak monitör 1080p 180hz ama onuda 2k olarak değişim yapacağımFPS artar onun harici şöyle diyeyim oyunlarda daha az gecikme, %1 fps daha yüksek olur dolayısıyla oyun yağ gibi akar işlemci daha hızlı ve cevaplı çalışacağı için, oyundaki FPS artacağı için input lag da azalır, FPS artacağı için akıcılık da artabilir eğer monitörün o kadar FPS'yi destekliyorsa. ileride alacağınız ekran kartları için ek bir işlemci + anakart güncellemesine gerek duymazsın gayet güçlü bir işlemci çünkü yani günümüzün orta-yüksek sınıf arası bir işlemcisi. Bu işlemciye OC destekli bir anakart beraberinde OC da yapabilirsin sağlam bir soğutucun olduğu zaman, bu da ek performans demek ama i5 13400f için daha spesifik anakartlar gerekiyor. Onun dışında İş için kullanacaksanız da daha az sürede işlerinizi tamamlarsınız. Günlük kullanımda pek bir fark olmaz ama mesela bir sürü oyun açtınız alt hesaplarınızla çar kasıyorsunuz diyelim o zaman daha hızlı çalışır.
Onada bakıyorum eğer bilgin varsa
3 monitör arasında kaldım.
MSI G274QPX 27 2K 240 HZ
Alienware AW2723DF 2K 280 HZ
LG 27GR83Q-B 2K 240 HZ
satışını buladigim (düzgün bir yer )
MSI 274qrf qd e2 2K 180HZ
Argo
Uzman
Eline koluna sağlık çok güzel açıklama yaptın bir şey daha sormak istiyorum %1 FPS dedin oyunlarda o kadar az mı fark olur ayrıca zaten benim için son işlemci yükseltmesi olur çünkü LGA 1700 14.nesilde son sonrası büyük ihtimal AMD olacak monitör 1080p 180Hz ama onu da 2K olarak değişim yapacağım.
Onada bakıyorum eğer bilgin varsa.
3 monitör arasında kaldım.
MSI G274qpx 27 2K 240 Hz.
Alienware AW2723DF 2K 280 Hz.
LG 27GR83Q-B 2K 240 Hz.
Satışını buladigim (düzgün bir yer )
MSI 274qrf qd E2 2K 180Hz.
%1 FPS artışı demek istemedim oyunlarda %1 FPS diye bir kavram var bu değer yüksek olursa oyun o kadar akıcı ve gecikmesiz oluyor. FPS farkına YouTube üzerinden göz atabilirsin. i5 14600K seni bayağı bir idare eder, 5-6 yıl bu işlemciyle devam edilir yani çünkü bayağı güçlü bir işlemci üç tane RTX 5090'ı bile besler o yüzden sürekli güncelleme yapmana gerek kalmaz dolayısıyla anakart falan da değişmezsin baktın baya bir süre sonra yetmiyor değiştirirsin tabii 5-6 yıl sonra kim bilir ne teknolojiler çıkar ona göre de adım atarsın. Monitörler hakkında pek bilgim yok onun için dilerseniz yeni bir konu açabilirsiniz buradan gören pek olmaz. He birde bu işlemci ddr5 desteği de var ve ddr5 ramler ile daha performanslı çalışır.