Eline koluna sağlık çok güzel açıklama yaptın bir şey daha sormak istiyorum %1 FPS dedin oyunlarda o kadar az mı fark olur ayrıca zaten benim için son işlemci yükseltmesi olur çünkü lga 1700 14.nesilde son sonrası büyük ihtimal AMD olacak monitör 1080p 180hz ama onuda 2k olarak değişim yapacağım
Onada bakıyorum eğer bilgin varsa
3 monitör arasında kaldım.

MSI G274QPX 27 2K 240 HZ
Alienware AW2723DF 2K 280 HZ
LG 27GR83Q-B 2K 240 HZ
satışını buladigim (düzgün bir yer )
MSI 274qrf qd e2 2K 180HZ
2K'da oynuyorsunuz. FPS artışı pek görmezsiniz söyleyeyim. 2K oyunculuk için 13400F'den 14600K'ya geçişi pek mantıklı bulmuyorum.

%1 FPS artışı demek istemedim oyunlarda %1 FPS diye bir kavram var bu değer yüksek olursa oyun o kadar akıcı ve gecikmesiz oluyor. FPS farkına YouTube üzerinden göz atabilirsin. i5 14600K seni bayağı bir idare eder, 5-6 yıl bu işlemciyle devam edilir yani çünkü bayağı güçlü bir işlemci üç tane RTX 5090'ı bile besler o yüzden sürekli güncelleme yapmana gerek kalmaz dolayısıyla anakart falan da değişmezsin baktın baya bir süre sonra yetmiyor değiştirirsin tabii 5-6 yıl sonra kim bilir ne teknolojiler çıkar ona göre de adım atarsın. Monitörler hakkında pek bilgim yok onun için dilerseniz yeni bir konu açabilirsiniz buradan gören pek olmaz. He birde bu işlemci ddr5 desteği de var ve ddr5 ramler ile daha performanslı çalışır.
İlgin ve bilgilerin için çok teşekkürler monitör inceleyip bakıp alicam artık zaten ramler gskill ddr5 6800mhz teşekkürler