i5-13420H, 16 GB DDR5 4800 MHz RAM var. Şimdiye kadar Hollow Knight’ı sabit 60 FPS oynadım, Hello Neighbour oynadım ve en düşük ayarda ve çözünürlükte Forza 4 oynadım, 40–60 FPS arası. Fakat Outlast, Tomb Raider 2013, Mount and Blade gibi oyunlarda FPS çok düşük oluyor. Witcher 2’yi de denedim, onda da aynı şekilde düşük FPS. Sistemde bir sorun mu var yoksa oyunlarla mı alakalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Forza'yi acan sistem Outlast'i Tomb Raider'i acmiyor ama.

Ve test videolarinda alinan FPS daha cok. Hatta videodaki RAM 8 GB olmasina ragmen ben daha dusuk FPS aliyorum.
İzlediğin test videoları seni yanıltmış.
Videolardaki i5-13420H laptopların içinde RTX 3050 veya RTX 4050 gibi harici ekran kartları vardır. Senin kullandığın dahili grafik birimi, oyun oynamak için değil, görüntü almak ve ofis işleri içindir.

İzlediğin test videoları seni yanıltmış.
Videolardaki i5-13420h laptopların içinde RTX 3050 veya RTX 4050 gibi harici ekran kartları vardır. Senin kullandığın dahili grafik birimi, oyun oynamak için değil, görüntü almak ve ofis işleri içindir.

Hayir hocam Intel UHD GPU olan videolardan bahsediyorum. 3050 sistemin test videosu olsa anlarim.

Hayir hocam Intel UHD GPU olan videolardan bahsediyorum. 3050 sistemin test videosu olsa anlarim.
Şöyle bir durum var Outlast ve Tomb Raider eski oyunlar. Intel'in yeni nesil dahili grafikleri, eski oyun motorlarında uyum sorunu yaşayabiliyor bazen tam performans veremiyor. Grafik sürücün güncel mi?

Şöyle bir durum var Outlast ve Tomb Raider eski oyunlar. Intel'in yeni nesil dahili grafikleri, eski oyun motorlarında uyum sorunu yaşayabiliyor bazen tam performans veremiyor. Grafik sürücün güncel mi?

Guncel. Mesela CS2 test videosunda en dusukte 40-50FPS aliyor ama ben 20 FPS civarlarinda aliyorum.

Harici ekran kartı var mı? Sıcaklıklar ne durumda? Turbo limit wattları kaça sabitlendi?

Sıcaklıkları ölçmek için prime95 small fft testi öneririm.