Senin bahsettigin 440 - 550 gibi farki hiç duymamistim. 500 - 550 gibi fark oluyordu en fazla. Senin bahsettinigin %20 cok ama cok fazla.

Aslinda bu bir sorun degil, Memory ıntegrity isimli guvenlik ozelliginin yan etkisi. Bunu kapattiginda arada performans farki kalmiyor. Ama o zaman sistem stabilitesinden feragat ediyorsun. Hissetmedigim %10 yerine stabil sistem tercih ederim.

Intel'in genelde daha akici oldugu dogru. AMD'de RAM zamanlari, frekans, CL degerleri, anakart turu vb gibi cok degisken var. Sisteme epey hakim olmak gerekiyor yoksa ugrastirabiliyor. Ama Intel'de 13. ve 14. nesillerde bilerek arizali islemcileri satti diye insanlar almak istemiyorlar. Ustelik AMD alinca 5-6 yil islemci alabliyorsun. Intel demek her yil yeni anakart demek.

Evet evet Intel bozdu bu sıralar FPS olarak bana sunduğu çok yetiyor ama 13 ile 14.nesil aynı FPS 13400F ile 14400F mesela bir de hocam o bellek bütünlüğünü eğer ki Windows'tan kapatılanı diyorsan evet kapatmıştım ben onu.

Senin bahsettigin 440 - 550 gibi farki hiç duymamistim. 500 - 550 gibi fark oluyordu en fazla. Senin bahsettinigin %20 cok ama cok fazla.

Aslinda bu bir sorun degil, Memory ıntegrity isimli guvenlik ozelliginin yan etkisi. Bunu kapattiginda arada performans farki kalmiyor. Ama o zaman sistem stabilitesinden feragat ediyorsun. Hissetmedigim %10 yerine stabil sistem tercih ederim.

Intel'in genelde daha akici oldugu dogru. AMD'de RAM zamanlari, frekans, CL degerleri, anakart turu vb gibi cok degisken var. Sisteme epey hakim olmak gerekiyor yoksa ugrastirabiliyor. Ama Intel'de 13. ve 14. nesillerde bilerek arizali islemcileri satti diye insanlar almak istemiyorlar. Ustelik AMD alinca 5-6 yil islemci alabliyorsun. Intel demek her yil yeni anakart demek.

Mesela Recep hocam i5 13400F'li sisteme Windows 11 çok daha iyi çalıştığı için 11 kuracağım demişti bir Windows 11 kurulum videosunda.

Ben de open Shell, sag tus menusunu eskiye cevirme vb kurup Win95 gibi yapiyorum hepsini. :)

11'i kullanmak istiyorum yazacaktım yanlış olmuş :D

Windows 10'un arayüz performansı daha stabil. Oyunlarda da dikkate değer bir fark alıyorsunuz. Windows 11 kullanmaya gerek yok bence.

Tamamdır hocam kalacağım o zaman ya sonuna kadar :D belki 25h2'yi bir denerim.

Sen bilirsin. O zaman ilk mesajdaki gibi destek tamamen kesilene kadar kal Windows 10'da, kesilince zaten mecburen gececeksin. Gecmeyince oyun acilmayacagi icin 30 FPS ya da %20 kaybeciyorum diye dert etmene de gerek kalmayacak. 😁

Hocam ben 11'e geçtim FPS aynı hala ama bunun bir çözümü vs var mıdır farkı kapatsam gecikme daha az oluyor bildiğin bir yöntem vs.

Son düzenleme: