i5 14400F & H610 sistemde 5600 MHz RAM'ler 4800 MHz üstüne çıkmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Borz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 973
  • Etiketler Etiketler
    mhz ram
Normalde RAM frekans hızını anakart belirler yani öyle hatırlıyorum. BIOS güncel değilse güncelle derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde RAM frekans hızını anakart belirler yani öyle hatırlıyorum. BIOS güncel değilse güncelle derim.
Aslında anakart iyi olsaydı, işlemciniz kısıtlasa bile dahi anakart izin verirdi. Bildiğim kadarıyla H610, XMP overclock desteği sunmaz. Yani, 4800MHz üzerine çıkamazsınız.

Aslında anakart iyi olsaydı, işlemciniz kısıtlasa bile dahi anakart izin verirdi. Bildiğim kadarıyla H610, XMP overclock desteği sunmaz. Yani, 4800MHz üzerine çıkamazsınız.

Çıkılıyor hocam. i5 13600KF ve aynı anakart ile 5600MHz'e çıkmıştım. İşlemci dolayısıyla çıkılmıyor yüksek ihtimalle.

Alakası bile yok. İşlemci izin vermezse istersen en dolu H610 kartını getir alamazsın o frekansı.

Çıkılıyor hocam. i5 13600KF ve aynı anakart ile 5600MHz'e çıkmıştım. İşlemci dolayısıyla çıkılmıyor yüksek ihtimalle.
Reddit'te bir konuda sanirim 4 slot RAM ile ust frekansa cikilabildigi ama iki cubuk RAM ile 4800'de kaldigi yazilmis. Senin 5600'e ciktigin senaryoda da boyle olabilir mi?

Çıkılıyor hocam. i5 13600KF ve aynı anakart ile 5600MHz'e çıkmıştım.
Hangi anakart kullanıyorsunuz hocam? Bildiğim kadarıyla H610 XMP O.C desteği yok. Elle yapsa belki.

Alakası bile yok. İşlemci izin vermezse istersen en dolu H610 kartını getir alamazsın o frekansı.
Alakası var hocam, iyi bir anakart veya kısıtlanmamış anakart işlemcinin RAM frekans limitine takılmıyor. R5 1600 maksimum 2666MHz desteklediği halde anakart sağ olsun 3600MHz de kullanmamı izin veriyordu.

Reddit'te bir konuda sanirim 4 slot RAM ile ust frekansa cikilabildigi ama iki cubuk RAM ile 4800'de kaldigi yazilmis. Senin 5600'e ciktigin senaryoda da boyle olabilir mi?

Bende tek modül var hocam. i3 12100F'de 4800MHz üstünü göremiyordum. Sonradan i5 13600KF aldım 5600MHz'i gördüm.

ASUS H610M-K.

R5 1600 çarpan kilitleri açık olduğu için olabilir mi acaba? İkisi de başka marka bambaşka mimari işlemciler. Verdiğiniz örnek anlamsız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…