• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

i5 14400F & H610 sistemde 5600 MHz RAM'ler 4800 MHz üstüne çıkmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Borz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 973
  • Etiketler Etiketler
    mhz ram
Muhtemelen cok basarili olmayan bir islemci denk gelmis. Zayif anakartla birlesince 4800'den yukari cikamiyor. Belki B760 falan cikar ama sirf RAM hizini arttirmak icin anakart değiştirmeye degmez gibi.

İşlemci değiştirmek sorunu çözer mi ileriki 1 2 sene içinde ?

Hocam yukarıda yazdığım gibi. Anakart kısıtlıyor, işlemci değiştirerek sorun çözüleceği sanmıyorum. H610 serisinde doğru düzgün X.M.P desteği yok.

Hocam yukarıda yazdığım gibi. Anakart kısıtlıyor, işlemci değiştirerek sorun çözüleceği sanmıyorum. H610 serisinde doğru düzgün X.M.P desteği yok.
DDR5 5600 MHz yazıyor hocam ben de anlamış değilim.

Onu sanırsam işlemci desteklerse veriyor, zira anakartta X.M.P O.C desteği yok gibi. B760 kullansaydınız böyle sorunla karşılaşmazdınız.

Çıkılıyor hocam. i5 13600KF ve aynı anakart ile 5600MHz'e çıkmıştım. İşlemci dolayısıyla çıkılmıyor yüksek ihtimalle.
Şimdi sorunuzu daha net açıklayayım, dün açıklayamamışım.
Normalde H610 anakartlar da XMP 'O.C' desteği yok.
Şimdi diyeceksin ki, ben i5 13600KF ile 5600MHz gördüm diyeceksin. Çünkü işlemcin destekliyor 5600MHz frekansı.
Bu tür anakartlar da sadece düz XMP bulunur, o da işlemcinin limitine takılır. Ondan dolayı i3-12100F da 4800MHz üstüne çıkamadınız.

B-Z serisi anakart kullansaydınız rahatça işlemecinin limitinin üstüne çıkardınız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…