Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

TRFX

Başarılı
Makaleler
1
Yer
TURKİYE
İyi akşamlar arkadaşlar.

Windows 11, ASUS Prime H610M-K DDR5 anakart ve malum i5-14400F var.

Normalde işlemci 4.5-4.6-4.7 GHz'e kadar çıkabilmekte ancak nedense birkaç gündür 4.1 GHz'i geçmiyor işlemci. Acaba dalgınlıkla bi' ayarı falan mı kapattım hala anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Oyunlarda veya yükte çıkmıyor mu?
Mahalesef hocam.

İyi akşamlar arkadaşlar.

Normalde işlemci 4.5-4.6-4.7 GHz'e kadar çıkabilmekte ancak nedense birkaç gündür 4.1 GHz'i geçmiyor işlemci. Acaba dalgınlıkla bi' ayarı falan mı kapattım hala anlamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Çözüm: Throttlestop yükleyip çekirdek frekanslarını sıfırladım arkadaşlar ve sorun çözüldü.
Oyunlarda veya yükte çıkmıyor mu?
Mahalesef hocam.

İyi akşamlar arkadaşlar.

Çözüm: Throttlestop yükleyip çekirdek frekanslarını sıfırladım arkadaşlar ve sorun çözüldü.

Son düzenleme:
Çözüm
Bende de GHz sorunu var da çekirdek frekanslarını nasıl sıfırladınız acaba?
1760188151716.webp

"Defaults" seçeneğine tıklayın hocam.Gruplardaki Ghz değerinin 47 olduğuna emin olun.Ek olarak BIOS P ve E çekirdeklerinin frekans ayarı var orada "per core" yerine "sycn all cores" seçeneğini seçin hocam.

Eki Görüntüle 191765
"Defaults" seçeneğine tıklayın hocam. Gruplardaki GHz değerinin 47 olduğuna emin olun. Ek olarak BIOS P ve E çekirdeklerinin frekans ayarı var orada "per Core" yerine "sycn all cores" seçeneğini seçin hocam.

Maalesef bd prochot ayarı da dahil birçok ayarı değiştiremiyorum. Ne yapmalıyım?

Ayrıca BIOS ayarlarım da anlamadığım şekilde farklı yani hiçbir ayar yok neredeyse.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-10-12 111600.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-12 111600.webp
    230,5 KB · Görüntüleme: 109
Son düzenleme: