ahmet6545

Gelişen
Hepinize selam arkadaşlar. Geçen gün bir konu açmıştım ve sağ olun, yardımcı oldunuz. Ben de 14400F aldım. Anakartım MSI Pro H610M-E DDR4. Gelelim sorunuma.

Eski işlemcim 13100F nihai modunda 4.3 GHz çalışırken 14400F max 4.1-4.2 çalışıyor ve en fazla 65 Watt çekiyor. İşlemci sıcaklığım 52, fanım Phantom Assassin 120 SE 980 RPM, anakartta maximum 46-47 derece oluyor. Sizce neden tam performans çalışmıyor? Isınıyor desem sıcaklık değerleri normal; hatta CS'de 30-45 Watt arası çeken işlemci, God of War'da 65 Watt falan çekip daha çok ısınıyor ama GHz'si düşmüyor. BIOS'ta tuning modu "Intel Default" yanında "MSI Performance 138 Watt" modu var. Sizce sorun anakartın kısıtlaması mı? BIOS'tan MSI Performance modunu seçsem bir zararı veya riski var mıdır ya da bir faydası olur mu? Şimdiden okuyup yardımcı olacaklara teşekkürler.

Sürekli Turbo frekansında çalışacak değil. Benchmark testlerinde nasıl?
10 660 aldi hocam ama kafama takilan su anakart ve islemci sicakligi normalken niye daha fazla watt cekmiyor daha fazla fps icin bilgim yok bu yüzden soruyorum ve vrm sıcakligini gormemin bir yolu varmi

Sürekli Turbo frekansında çalışacak değil. Benchmark testlerinde nasıl?
Cinebench 10664 aldi