Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 20 Aralık 2023
Z serisi anakart ve K ibareli işlemcilerde OC yapılabiliyor. Diğer sistem parçaların nedir?
Z serisi anakart ve k ibareli işlemcilerde OC yapılabiliyor. Diğer sistem parçaların nedir?
ASUS Prime Z790 var 4070 Super var 2x16 CL 30 6000 MHz RAM 1 TB SSD.
Z serisi anakart ve k ibareli işlemcilerde OC yapılabiliyor. Diğer sistem parçaların nedir?
OC olarak sormuyorum ya ayar yok mu FPS'yi arttıran.
Voltaj yükseltme OC oluyor indirmek undervolt o işlemcide çarpan kilit kapalı olduğu için Intel izin vermiyor. Ama BIOS da "Power limit" diye bir seçenek varsa işlemcinin wattını yükseltebilirsin. Onun dışında elle voltaj verebileceğini sanmıyorum o işlemciye. Onun dışında yapabileceklerin de bunlar.
- ASUS performance enhancement 3.0 (veya benzeri bir isim) seçeneğini enabled yap. Bu ayar, işlemcinin ısınmadığı sürece en yüksek Turbo frekansında (4.7 GHz) çakılı kalmasını sağlar.
- AI overclock tuner seçeneğini XMP I veya XMP II olarak değiştir.
- ASUS Z790 anakartlarda "unlock Power limits" yaptığında işlemci daha fazla ısınabilir.
- İnternal CPU Power management altından long duration package Power limit değerini "4095" (sınırsız) yapabilirsin.
- Dikkat: eğer kule tipi veya sıvı soğutman varsa bunu yap. Stok fan kullanıyorsan işlemci 100 dereceye vurup kendini frenleyebilir.
- İşlemcin kilitli olduğu için asıl FPS artışını ekran kartından alırsın.
- Resizable bar: BIOS'ta "Advanced" sekmesinde bu ayarın enabled olduğundan emin ol. RTX 4070 Super'in işlemciyle daha hızlı konuşmasını sağlar.
- MSI Afterburner kullanarak da ekran kartına güvenli bir şekilde +100 MHz Core, +500 MHz Memory OC yapabilirsin. Bu kartlar hız aşırtmaya çok yatkındır.
Voltaj yükseltme OC oluyor indirmek undervolt o işlemcide çarpan kilit kapalı olduğu için Intel izin vermiyor. Ama BIOS da "Power limit" diye bir seçenek varsa işlemcinin wattını yükseltebilirsin. Onun dışında elle voltaj verebileceğini sanmıyorum o işlemciye. Onun dışında yapabileceklerin de bunlar.
Tamamdır hocam hepsini yaptım 10 FPS falan arttı CS 2 de zaten FPS olarak iyi alıyorum sadece kısıtlama var mı diye merak etmiştim.
10 FPS'den ziyade sistemin kararlı olması daha önemli. Donma kasma yapmıyorsa, sistem de sorun yok demektir.
10 FPS'den ziyade sistemin kararlı olması daha önemli. Donma kasma yapmıyorsa, sistem de sorun yok demektir.
Hocam ek olarak zaten şu 2 ASUS ayarını yaptım long duraction ile ASUS ayarını diğerleri yapılıydı kararlı gibi duruyor sorun yaşamam büyük ihtimalle işlemcim zaten 67 dereceyi geçmiyor.
Sıcaklık değeri iyi bende sorun olacağını düşünmüyorum ama teknoloji bu belli olmuyor.
Sıcaklık değeri iyi bende sorun olacağını düşünmüyorum ama teknoloji bu belli olmuyor.
Oyun oynadıkça anlarım birazdan CS ile GTA girmeyi düşünüyorum sorun yaşarsam eski haline çeviririm bu arada Windows'ta ek bir şey yapmamam lazım değil mi UAC kapattım Hz mi yükselttim sistem aç/kapa bölümünden en iyi performansa aldım başlangıçta çalışmasını istemediğimi kapattım gereksiz uygulamaları sildim bu kadar.
Şimdilik her şeyi yapmışsın evet doğru.
Yeni konular
-
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-