i5-14400F işlemcinin performansı nasıl yükseltilir?

TekTabanca

Uzman
Arkadaşlar Intel i5-14400F işlemciye sahibim ve beni rahatsız eden bir konu var. Bu işlemciden güzel performans alamıyorum. İşlemci odaklı CS2 oyununda bazı durumlarda 200 FPS'ten birden 140 FPS'lere düşüyor. Ekran kartımın da yetersiz olduğunu düşünüyorum. Size sormak istediğim; sorun nerede? BİOS ayarlarından önerebileceğiniz bir ayar var mı?

• Intel ARC B580
  • H610m DDR5 Anakart
  • GOODRAM IRDM 16GB 6000MHz CL30 DDR5 2x16GB
  • Intel i5-14400F
  • Powerboost PB-PS5850B 600W 80+

Dosya Ekleri

• 2489.webp
    3,9 MB · Görüntüleme: 80
  • 2492.webp
    4,9 MB · Görüntüleme: 58

Zaten izlediğim videolarda Intel FPS oyunları için güzel değil diyorlardı işlemci bende var iyi FPS veriyor RX 7600 XT ile.

İşlemci iyi de ekran kartı FPS oyunlarina uygun değil diye duydum kesin konuşmak olmasın bir de PS'unuz da sağlam değil markasi yani.
Emin olun, şu anki aklım olsa almazdım. Bilgi sahibi olmadığım için aceleye getirmiştim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı tarafından mi olabilir sıkıntı yok garantisi varsa eğer satıp NVIDIA AMD alabilirsin.
5060 Ti 16 GB almayı ve PSU'yu da değiştirmeyi düşünüyorum, mantıklı mı? Üstüne de 7500F alıp anakart değiştirmek gerekli mi? Bilemedim.

5060 Ti 16 GB almayı ve PSU'da değiştirmeyi düşünüyorum mantıklı mı? Üstüne de 7500F alıp anakart mı değiştirmek gerekli mi? Bilemedim.

İslemciniz iyi masraf etmeyin şu an tek ekran kartı size sistemi kötü gösteriyor ama aslında PSU harici güzel bir sistemin var o ekran kartı olabilir.

İslemciniz iyi masraf etmeyin şu an tek ekran kartı size sistemi kötü gösteriyor ama aslında PSU harici güzel bir sistemin var o ekran kartı olabilir.
Ben de öyle düşünüyorum teşekkürler.

Evet bu işlemci iyi değil bence de.
İyi değil mi? Çok da güzel ürün var elinde.

Anakarttan en yüksek watt sınırına çek. Bir de stok soğutucu ile düzgün boost alamazsın. Kule tipi alman lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…