Bütçe
30.000-35.000

Alvada

Çalışkan
Selam. Gaming.gen'den aşağıdaki sistemi sipariş etmeyi düşünüyorum.
Yaklaşık 32.000 TL'ye denk geliyor. Yeni nesil ve güçlü bir sistem.
İşlemci soğutucu, kasa ve PSU konusunda biraz güven problemlerim var. RAM ve SSD'yi de hiç bilmiyorum.
Lexar markasını hiç bilmiyorum. Markanın ürünlerini kullanan varsa yardımcı olabilir mi?
Bu konuda önerilerinize ve tavsiyelerinize açığım.
Mesajlarınız için şimdiden teşekkürler.

setup.webp

Şu anda kullandığım sistemde AMD R5 5600 CPU ve RX 570 4G GPU var. Sanırım 3 yıldır kullanıyorum.
5600 almadan önce R3 1300x CPU ile 3 yıl kullandım ve bu 6 yıllık süreçte hiç memnun kalmadım.
Ekran kartı ve işlemci aşırı ısınmadan dolayı sürekli kapatıyordu. Ets2 bile oynayamadım ağız tadıyla. AMD tabanlı sisteme biraz temkinli yaklaşıyorum. Önceki sistemim de AMD tabanlıydı. Bu yüzden İntel tabanlı bir sistem almak istiyorum.
Ayrıca senin önerdiğin sistemde 32GB RAM, 1 TB SSD ve işlemci soğutucu ekleyince fiyat 36.600 TL falan oluyor.
9060 XT'nin 16 GB olması oradan göz kırpıyor ama 4060'ta boş kart değil. 8 GB olsa bile 9060 XT 16 GB ile yarışır bence.
Ancak fiyatı 33 bin altına çekebilirsek 16 GB ekran kartlı bir AMD sistem de düşünebilirim.

sinerji.webp

Şu anda kullandığım sistemde AMD R5 5600 CPU ve RX 570 4G GPU var. Sanırım 3 yıldır kullanıyorum.
5600 almadan önce R3 1300X CPU ile 3 yıl kullandım ve bu 6 yıllık süreçte hiç memnun kalmadım.
Ekran kartı ve işlemci aşırı ısınmadan dolayı sürekli kapatıyordu. ETS 2 bile oynayamadım ağız tadıyla. AMD tabanlı sisteme biraz temkinli yaklaşıyorum. Önceki sistemim de AMD tabanlıydı. Bu yüzden Intel tabanlı bir sistem almak istiyorum.
Ayrıca senin önerdiğin sistemde 32 GB RAM, 1 TB SSD ve işlemci soğutucu ekleyince fiyat 36.600 TL falan oluyor.
9060 XT'nin 16 GB olması oradan göz kırpıyor ama 4060'ta boş kart değil. 8 GB olsa bile 9060 XT 16 GB ile yarışır bence.
Ancak fiyatı 33 bin altına çekebilirsek 16 GB ekran kartlı bir AMD sistem de düşünebilirim.

Eki Görüntüle 160137

RX500 serisi ekran kartları genelde sorunlu zaten hocam eski AMD işlemcilerde ısınıyordu bunları yaşaman gayet doğal bu yüzden AMD'ye karşı bir ön yargın olmasın o sorunlar düzeldi.
4060 9060XT 16 GB ile yarışamaz bu bütçede benim gözümde boş bir kart.
Sistem üzerinde özelleştirme yapmanı pek önermiyorum çünkü özelleştirmesi biraz kötü ve çok para istiyor olduğu gibi alabilirsin zamanla yükseltirsin kendin.

RX500 serisi ekran kartları genelde sorunlu zaten hocam eski AMD işlemcilerde ısınıyordu bunları yaşaman gayet doğal bu yüzden AMD'ye karşı bir ön yargın olmasın o sorunlar düzeldi.
4060 9060XT 16 GB ile yarışamaz bu bütçede benim gözümde boş bir kart.
Sistem üzerinde özelleştirme yapmanı pek önermiyorum çünkü özelleştirmesi biraz kötü ve çok para istiyor olduğu gibi alabilirsin zamanla yükseltirsin kendin.

Sistemi alırken tek seferde almam daha iyi olur. Sonradan yükseltme yapmaya çalışmak dolar kurunun değişkenliğinden ötürü baya zor oluyor. Ayrıca stok problemleri, her hafta kasayı söküp parça değiştirme, çıkan parçayı satmaya çalışma işleriyle falan uğraşmak istemiyorum. Yine gaming.gen üzerinden AMD tabanlı sistemlere bir bakayım. 32 bin Tl'den daha uyguna yakın performanslı bir sistem bulabilirsem yine bu konu altına paylaşırım. Ancak yine de RTX kartların stabilitesi, yazılım güvencesi, DLSS avantajı, piyasadaki gücü ve güvencesi bana daha cazip geliyor.

Güncelleme: Sitede AMD temelli mantıklı fiyata sahip bir sistem bulamadım.

Son düzenleme:
Gaming.gen.tr'den 5060 versiyonunu satın aldım. Ek olarak sıvı soğutucu, Kingston 32 GB RAM ve 1TB Kingston SSD. Yorumlarınızı merak ediyorum.

Teşekkürler