Bütçe
8000

Aki

Başarılı
İki monitorde 23.8", birbirinin yakın fiyat aralığında. M1A bir tık daha pahalı sadece. FPS odaklı CS 2, Valorant gibi rekabetçi oyunlar oynayacağım genel olarak, hangisi tercih etmeliyim?

M5A: 240 Hz + 0.3 ms iken M1A: 270 Hz + 1 ms. 30 Hz ne kadar değecek? Tepki hızları bildiğim kadarıyla rekabetçi oyunlarda daha önemli.

i5-14400F ve RX 7600 bileşenli sistemim var. 270 FPS alamama ve o hertzi görememe korkum çok yok. Zaten düşük ayarlar düşük çözünürlükte oynuyorum.

Sizce hangisi tercih edilmeli CS 2 için? Tepki süresi mi daha önemli yoksa akıcılık ve hertz mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
VG249QM5A modeline dair inceleme yok. VG249QM1A ise görüntü kalitesi bakımından kötü bir model. Odyssey G4 1.000 TL daha ucuz ve daha iyi.

Ek olarak Odyssey G4'te pivot özelliği ve yükseklik ayarı da var. VG249QM1A'da bunlar yok, sabit bir ayağa sahip.

Riske girmeye gerek yok hocam ve birey sadece Samsung'un monitorunde değil başka alt ürünlerinde de sorun yaşayıp yine servisle baya içli dışlı olmuş. Biraz daha detaylı araştırma yaptım. Her iki monitorde de ELMB özelliği bulunuyor ama M5A da ELMB Sync da mevcut ve bu sayede FreeSync/G-Sync VRR kapanmadan çalışıyor bu M1A da yok oyuzden M5A tercih edicem, bu monitörler yeni benim gibi araştırma yapıp bu konuya denk gelenlere yardımım dokunsun diye paylaşıyorum. Kağıt üstünden inceleme izlemeden monitor almak hiç mantıklı değil ama şuanda ASUS TUF Gaming VG249Q1R modeline bakarak yazıyorum ve bu monitörden çok memnunum, ASUS'a guvendigimden bu kumarı deneyeceğim, şuan değil ilerleyen 3-4 hafta süreçte alacağım belki başka model alabilirim hala daha bakınıyorum. Eğer bu monitoru alırsam buraya paylaşırım. İyi sosyaller.
1757359537054.webp

Ek olarak M5A da tilt (eğme), swivel (dönme), pivot (dönme açısı) ve yükseklik ayarı özellikleri varken M1A da sadece eğme var.

Riske girmeye gerek yok hocam ve birey sadece Samsung'un monitorunde değil başka alt ürünlerinde de sorun yaşayıp yine servisle bayağı içli dışlı olmuş. Biraz daha detaylı araştırma yaptım. Her iki monitorde de ELMB özelliği bulunuyor ama M5A da ELMB Sync da mevcut ve bu sayede FreeSync/G-Sync VRR kapanmadan çalışıyor bu m1a da yok o yüzden M5A tercih edeceğim, bu monitörler yeni benim gibi araştırma yapıp bu konuya denk gelenlere yardımım dokunsun diye paylaşıyorum. Kağıt üstünden inceleme izlemeden monitor almak hiç mantıklı değil ama şu anda ASUS TUF gaming VG249Q1R modeline bakarak yazıyorum ve bu monitörden çok memnunum, ASUS'a guvendigimden bu kumarı deneyeceğim, şu an değil ilerleyen 3-4 hafta süreçte alacağım belki başka model alabilirim hala daha bakınıyorum. Eğer bu monitoru alırsam buraya paylaşırım. İyi sosyaller.
Eki Görüntüle 183354

Ek olarak M5A da tilt (eğme), swivel (dönme), pivot (dönme açısı) ve yükseklik ayarı özellikleri varken m1a da sadece EGM'e var.

Türkiye'de ASUS'a güvenmeyin. Kendileri ServisPoint denilen iş bilmezler ile çalışıyor.

Sizce hangisi tercih edilmeli CS 2 için? Tepki süresi mi daha önemli yoksa akıcılık ve hertz mi?
Direkt bir kıyas yapmak zor ama tepki süresi her zaman önemli. Yenileme hızı ise rekabetçi ve masaüstü kullanımda fark ediliyor. Benim için 240hz düşük tepki süresine sahip monitör 270hz ortalama tepki süresine sahip monitörden daha iyi. Tepki süresinde her oyunu oynarken o farkı görürken yenileme hızında sadece rekabetçi oyunları oynarken o farkı (eğer Fps iyiyse) görebiliyorsun.

Elmb ye fazla güvenmeyin çünkü strobe crosstalk denen probleme yol açıyor. Bunun yanı sıra gsync gibi ayarları da deaktif edebiliyor. Parlaklığı limitliyor. Titreme gibi sorunlara bile sebep olabilir. Hatta göz yorgunluğuna bile yol açabiliyor.

Üst düzey modeller de BenQ zowie veya Asus rog Swift örnek verilebilir gerçek anlam da iyi çalışıyor.

Ucuz modellerde çoğu zaman pazarlamadan ibaret.

Vg249qm5a'nın incelemesi yok. Bu yüzden yorum yapmak doğru olmaz. G4'ün incelemesi var ve fena değil. Ghosting sorunu da üniteden üniteye değişen bir şey değil. Videodaki g3 de yaşanılan sorunun sebebi Samsung'un dandik bir VA panel kullanması. Kendi panelini bile kullanmıyor. G4 de ise LG İPS panel mevcut. İçiniz bu konu da rahat olabilir. Samsung her çıkardığı monitöre odssey takısını koyduğu için aradaki çöp modeller de gerçekten iyi olan modellerin imajını bozuyor.